Digidexo.com

Hvordan bli gravid med livmor fibroids

Hvordan bli gravid med livmor fibroids


Livmor fibroids er ikke-kreftsvulster som vokser i veggene i en kvinnes livmor. En livmor fibroid kan hindre deg fra å bli gravid ved å forstyrre implantasjon av et egg. Hvis du har blitt diagnostisert med fibroids, kan du også møte en økt risiko for svangerskapskomplikasjoner. Det er mange behandlingstilbud for livmor fibroids som, hvis det lykkes, kan tillate deg å ikke bare bli gravid, men har en vellykket graviditet og fødsel, så vel.

Hvordan bli gravid med livmor fibroids

Planlegge en avtale med legen din. Hvis du har blitt diagnostisert med livmor fibroids og har besluttet at du ønsker å starte en familie, legen din vil skissere alternativer.

Utnytte din naturlige fruktbarhet. Når du har besluttet å bli gravid, bør du først prøve den minst invasive metoden kan du: timet samleie. Tidsbestemt samleie er en metode for å oppnå befruktning som innebærer tett observere dine menstruasjonssykluser. Du må ta temperaturen hver morgen før stigende og dokumentere lesing. En høyere enn normal lesing vil varsle deg om at eggløsning har trolig oppstått. Du må også nøye undersøke slimet i livmorhalsen etter tegn på at eggløsningen er under behandling. Disse skiltene vil gi deg beskjed når du og partneren din bør begynne å engasjere seg i samleie i den hensikt å bli gravid.

Diskuter din neste løpet av handlingen med partneren din. Hvis timet samleie ikke har resultert i en graviditet, kan det være lurt å undersøke assisterte fertilitets metoder. En av de minst invasive er intrauterin inseminasjon (IUI). En IUI brukes av leger for å omgå livmorhalsen. Partnerens sæd samles inn og vaskes, og deretter settes inn i livmoren din når du nærmer eggløsning. IUI resulterer i graviditets oftere enn tidsbestemt samleie, og er en av de mer rimelig fertilitetsbehandling. Vanligvis kan du forvente å betale under $ 500 hver gang du har behandlingen utført. Denne behandlingen er vanligvis gjøres i en gynekolog kontor uten behov for bedøvelse eller smertestillende medikamenter.

Forskning kirurgiske alternativer. Hvis flere runder med IUI ikke har jobbet, må du kanskje bruke mer invasive metoder, for eksempel en fibroid myectomy. En fibroid myectomy brukes til å fjerne fibroidvev fra en kvinnes livmor hulrom, øker hennes sjanser for å bli gravid ved å fjerne de vekster som kan ha vært i konflikt med egg implantasjon. En erfaren kirurg kan bli kvitt unødvendig vev uten å risikere din generelle livmor funksjon.

Forskning mer invasive assisterte reproduksjons alternativer. Hvis infertilitet skyldes fibroids blokkerer egglederne, kan in-vitro fertilisering være et alternativ for deg. Siden egget blir befruktet utenfor kroppen og implantert direkte i livmoren, blokkering av din egglederen eller rør blir en ikke-sak. Før gjennomgår IVF, er en kvinne gitt en stor mengde hormoner å gjøre henne eggstokkene slipper flere egg hver syklus enn ett egg som de fleste kvinner normalt slipper. Under anestesi, blir eggene deretter samlet og befruktet med sæd utsiden av kroppen. Etter flere dager, er eggene deretter plassert inn i kvinnens livmor hulrom. Jo større antall befruktede egg øker sannsynligheten for at et egg skal implanteres i livmoren og føre til et levedyktig svangerskap.