Digidexo.com

Roundworm Disease

Inntak av mat eller drikke forurenset med egg av rundorm, og deres påfølgende klekking, resulterer i en infeksjon kalt Ascariasis, eller som det ofte kalles, Roundworm sykdom.

Geografi

Rundorm sykdom er en vanlig parasitt infeksjon i Afrika, Kina, Sørøst-Asia, Sentral-Amerika og Sør-Amerika, hvor som helst med et klima som er varmt og fuktig. Det er ikke så fremherskende i Storbritannia eller United States, men forekommer.

Funksjoner

Rundorm sykdom viser ofte ingen symptomer i det hele tatt. Når symptomene vises, viser de som hoste kanskje med blodig oppspytt, tungpustethet, lavgradig feber med eller uten ledsagende hudutslett og tilstedeværelse av ormer i oppkast eller diaré avføring. Worms kan også sees som kommer ut av nesen eller munnen. De som blir smittet med rundormer kan vise tegn på underernæring.

Behandling

En anti-parasittiske er vanligvis foreskrevet til noen med rundorm sykdom. I noen tilfeller eosinofil pneumoni utvikles når rundorm larver bevege seg gjennom blodbanen og inn i lungene. Dette krever et antibiotikum. I ekstreme tilfeller kan tilstoppingen av innvollene oppstå hvis det er et angrep av et stort antall rundormer. Endoskopi utføres deretter, og som en siste utvei, kirurgi.

Betydning

De fleste mennesker med ringorm sykdom gjenopprette med eller uten behandling, selv om de fortsetter å bære rundormer i kroppen sin. Komplikasjoner kan oppstå hvis rundormer multiplisere eller infisere visse organer.

Betraktninger

Egg av rundorm er inntatt gjennom inntak av mat eller drikke som inneholder dem eller fra å plassere fingrene som har rørt dem i én munn. De er også til stede i jord og mer utbredt i områder der det er mindre personlig hygiene på grunn av mangel på rent vann, utilstrekkelig sanitærforhold og overfylte levekår.

Advarsler

Venstre ubehandlet, kan rundorm sykdom føre til mer alvorlige helseproblemer og død i sjeldne tilfeller av komplikasjoner som oppstår fra dem. Hvis du tror du har kommet i kontakt med en person eller dyr som har rundorm sykdom, eller at du kan være infisert, bør du oppsøke lege for testing og behandling om nødvendig.