Digidexo.com

Hvordan unngå å få bendelorm

Hvordan unngå å få bendelorm


Bendelorm er lange, segmenterte ormer av klassen Cestoda. De er parasittiske ormer som krever en vert for å nå seksuell modenhet. Om 8 arter bruke menneskelige verter, med Taenia Solium er mest vanlig. Bendelorm krever vanligvis en eller flere mellomverter og menneskelig fekal forurensning er også nødvendig for å opprettholde sin livssyklus. Følgende trinn viser hvordan du kan unngå bendelorm infeksjoner.

Hvordan unngå å få bendelorm

Vask hendene grundig med varmt vann og såpe etter toalettbesøk og før håndtering av mat. Dette er den viktigste delen av å forebygge bendelorm infeksjoner fordi bendelorm er spredt gjennom en fekal-oral rute.

Ta ekstra forholdsregler mens du reiser, spesielt til områder hvor bendelorm infeksjoner er endemiske. Drikk bare flaskevann hvis det er mulig. Ellers bør vannet kokes i 1 minutt før du drikker. Rå frukt og grønnsaker bør vaskes med rent vann.

Kast menneskelig avføring riktig. Eksponeringen av dyr, særlig husdyr til menneskelig avføring forurenset med bendelorm må elimineres for å bryte livssyklusen. De-ormen kjæledyr og husdyr regelmessig og hindre dem fra å bli bitt av infiserte lopper.

Cook kjøtt grundig slik at senteret når en temperatur på mer enn 150 grader. Griser er de mellomverter for Taenia Solium, også kjent som svine bendelorm. Fryse kjøtt og fisk i minst 12 timer for å drepe bendelorm cyster og 24 timer for å drepe larve.

Bruk antihelmittiske medisiner som profylakse i noen tilfeller, særlig i endemiske områder.