Digidexo.com

Salmonella Sykdommer

Salmonella Sykdommer


Salmonella er en bakterie som forårsaker sykdom hos mennesker. Det er mest kjent for å forårsake smerte og ubehag i magen. Pasienter klager over diaré, kvalme og oppkast. Salmonella er spredt fra avføring og upassende hygiene. De fleste mennesker er i stand til å komme med litt medisinsk behandling.

Tyfoidfeber

Tyfoidfeber er også kalt ente feber i noen kulturer. Tyfoidfeber er forårsaket av arter salmonella typhi. Infeksjonen spres fra inges forurenset vann eller mat som inneholder avføring fra en smittet person. S. typhi motstår ødeleggelse fra vertens immunsystem, men det er vanligvis ryddet uten medisinering. Hvis tilstanden vedvarer, kan leger foreskrive antibiotika som ciprofloksacin.

Paratyphoid Fever

Paratyphoid feber er forårsaket av salmonella paratyphi. Navnet er gitt til paratyphoid feber på grunn av likhet av symptomer sammenlignet med tyfoidfeber. Men symptomene er mindre alvorlige og para feber er en mildere infeksjon. Infeksjonen spres på samme måte som tyfoidfeber - forurenset vann eller mat fra avføring fra en smittet person.

Salmonellose

Salmonellose er den mest vanlige sykdom tilskrives Salmonella art av bakterier. Salmonellose er en matbårne sykdommer som forårsaker alvorlig diaré, oppkast og kvalme. I likhet med de tidligere infeksjoner, er salmonellose spres gjennom forurenset vann og mat. Det er ofte tilskrives matforgiftning fra restaurantansatte. Symptomer vare i opptil 72 timer, og sykdommen blir vanligvis fjernet uten behandling.

Forebygging

Salmonella sykdommer kan forebygges gjennom riktig hygiene. Alle som håndterer mat bør vaske hendene med såpe og varmt vann. Restaurant arbeidstakere er pålagt å vaske hendene etter bruk av toalettet. Hvis salmonellose er spredt fra en restaurant, oppfordrer CDC pasienter å varsle staten folkehelse anlegget.

Behandling

Behandling for salmonella sykdommer involverer stort sett støttebehandling. Pasienter oppfordres til å erstatte væske og elektrolytter siden diaré og oppkast fører til at kroppen mister viktige væsker. Hvis en pasient har en mangelfull immunsystem eller symptomene vedvarer i mer enn tre uker, kan leger foreskrive antibiotika for å fjerne infeksjonen.