Digidexo.com

Kan en blokkert egglederen bli kurert?

Kan en blokkert egglederen bli kurert?


Ifølge WebMD en blokkert egglederen kan påvirke fruktbarheten på to måter. En blokkert egglederen kan hindre sædcellene fra å komme til et egg å befrukte det. Hvis spermier er i stand til å gjøre det til et egg og egget blir befruktet, kan det befruktede egget bli forhindret fra å nå frem til livmoren av en blokkert egglederen. Det finnes behandlinger tilgjengelig for kvinner som vil hjelpe riktig eller kurere problemet med en blokkert egglederen. Behandlingen avhenger av plasseringen av blokkeringen i egglederen.

Fjerning og fuging

Hvis en kvinne har hatt en tubeligatur, har et parti av sin egglederen skadet av sykdom eller en blokkering i egglederen en fremgangsmåte som kalles en eggleder reanastomosis kan utføres. I denne fremgangsmåten den berørte del av egglederen er fjernet. De gjenværende endene av egglederen blir deretter sydd sammen for å gjenskape et langt rør.

Delvis fjerning

Vanligvis fjerner en del av egglederen uten rejoining endene gjøres kun hos kvinner som prøver å bli gravid gjennom in vitro fertilisering. Dette kalles en salpingectomy.This prosedyre gjøres vanligvis når egglederen er blokkert av overskudd av væske. Selv om denne prosedyren gjør fjerne blokkeringen det kan redusere en kvinnes sjanser for å bli gravid gjennom in vitro fertilisering.

Ny åpnings

Når en kvinne har en blokkering i egglederen forårsaket av overdreven væske og ikke gjennomgår in vitro fertilisering en prosedyre som kalles en salpingostomy kan gjøres. Denne fremgangsmåte skaper en ny åpning i egglederen nær eggstokken, slik at et egg kan passere gjennom. Det er en mulighet for at arrvev kan utvikles rundt denne nye åpningen men og føre til egglederen til å bli blokkert på nytt.

Gjenoppbygging End

Når en blokkering av egglederen finnes nær eggstokken de finger fibre som overfører egget fra eggstokken til egglederen kan trenge å bli gjenoppbygd eller gjenskapt. Når dette er tilfelle av en fremgangsmåte som kalles en fimbrioplasty er gjort for å gjenskape de kantet kantene av egglederen, slik at egget kan bli blåst inn i røret.

Kateter

En blokkering i en egglederen kan noen ganger finnes i nærheten av livmoren. Dette er enkelt repareres med en ikke-kirurgisk prosedyre som kalles en kanylering. I denne prosedyren et kateter er plassert mellom uterus og i egglederen. Dette gjør at et befruktet egg for å komme inn i livmoren slik at det kan bygges inn i livmorveggen.