Digidexo.com

Tegn på akutt leversvikt

Akutt leversvikt er en tilstand som kan opptre uten grunn, og forårsake stor skade i en kort tidsperiode. Mange av symptomene på akutt leversvikt er ofte feildiagnostisert som blir influensasymptomer eller symptomer på en mage virus. Hvis du, eller noen du kjenner, begynner å oppleve symptomer på akutt leversvikt, er det viktig å komme til en lege umiddelbart.

Gulsott

Som leveren begynner å svikte, mister det evnen til å avhende avfallsstoffer i blodet. Disse avfallsprodukter begynne å bygge seg opp i kroppen og begynner å gi en gul farge på huden, og det hvite i øyet. Denne oppbygging av gul væske som kalles bilirubin er referert til som gulsott. Bilirubin er avfallsprodukt opprettes når røde blodceller dør og brytes ned i sine kjemiske komponenter. Leveren er ment å avhende overflødig bilirubin i blodet, men når leveren begynner å svikte, bygger bilirubin opp og forårsaker gulsott.

Kvalme

Som leveren begynner å svikte, begynner pasienten å utvikle en generell følelse av sykdom. Det synes ikke å være noen spesiell opprinnelse eller årsaken følelsen, og det kan bli ganske sterk til tider. Det kan føre til kvalme, oppkast og til og med muskelskjelvinger. Det kan også være en følelse av tretthet, og mange andre symptomer som vanligvis tilskrives et magevirus eller influensa.

Problemer med å konsentrere

En av de viktigste jobbene som Leveren har er å holde blodet fri for giftige kjemikalier. Som leveren begynner å svikte, mister det evnen til å holde blodet fri for disse giftige kjemikalier, og til slutt, begynner dette å påvirke kroppens indre organer. En tilstand som kalles encefalopati oppstår når giftstoffer igjen i blodet av en sviktende lever begynne å påvirke hjernen. Pasienten finner det vanskelig å konsentrere seg, begynner han å glemme ting, og hans oppmerksomhet span er sterkt redusert. Som leveren fortsetter å mislykkes, vil symptomene forbundet med encefalopati fortsette å bli verre. Dette kan også føre til plutselige utbrudd av sinne, og det kan begynne å forstyrre pasientens evne til å sovne om kvelden.

Magesmerter

Som leveren svikter, kan den begynne å forårsake smertefulle fornemmelser i den øvre mageområdet. Pasienten kan begynne å føle ømhet i hennes øvre del av magen, og som leveren fortsetter å svikte disse følelsene vil bli mer utbredt og ubehagelig for pasienten.

Hypotensjon

Hvis leveren ikke er i stand til å rense de giftstoffer ut av blodet, er det mulig for blodet å bli overbelastet med giftstoffer og avfall. Når dette skjer, vil blodtrykket falle, forårsaker en tilstand som kalles hypotensjon. Et plutselig fall i blodtrykket er farlig fordi det betyr at blodet ikke er riktig sirkulerer til de indre organer, og dette kan føre til at indre organer til å begynne å stenge ned.