Digidexo.com

Hvordan behandle anosmi

Anosmi er en sjelden lidelse der pasientene mister sin luktesans og kan da miste sin følelse av smak. Tap av lukt og smak er alvorlig, fordi disse sansene advare folk i fare fra røyk, bortskjemt mat eller skadelige kjemikalier. Flere behandlinger er tilgjengelige, avhengig av roten av problemet.

Hvordan behandle anosmi

Selv anosmia kan være forårsaket av mer alvorlige forhold, bihulebetennelse som blokkerer luktesansen. Legen din kan forskrive antibiotika for å fjerne infeksjonen og bihulene, hvis bakterier er årsaken til infeksjonen. Virusinfeksjoner har ingen kur, er så støttende omsorg som pastiller og nese spray brukes til å fjerne neseborene og lindre blokkering.

Spør legen din om fjerning av polypper. Polypper som ligger i bihulene permanent blokkere luktesanser hvis de forblir. Polypper er vekster i bihulene som blokkerer lukt, som kan fjernes gjennom kirurgi.

Bruk en histamin blocker nesespray for allergi. Allergi forårsake histamin å indusere betennelse og blokkere bihulene. Blokkering av disse kjemikalier i nesen å redusere nivået av væsker. Antihistamin medisiner er tilgjengelige over-the-counter.

gjennomgå ben og brusk reparasjonskirurgi. Kirurgi er en siste utvei for lettelse for noen anosmi pasienter. To typer av kirurgi rette innretnings av nesen, forbedre sanser ved å fjerne blokkeringen fra brusk og ben. Spør legen din om septoplasty og neseplastikk.

Hint

  • Sørg for at behandling som brukes for anosmia er sertifisert av FDA. Noen utøvere lover lindring medisiner ubekreftet av det medisinske fellesskapet. Spør alltid legen din for medisinering historie, kliniske studier statistikk og sertifisering verifisering av FDA.