Digidexo.com

Varicose Vein Treatment

Åreknuter er forstørret årer som vanligvis vises nær huden og som er blått eller purpur, men de kan også være farget kjøtt. Denne tilstanden er forårsaket når venene i bena svekke og kan ikke skyve oksygenfattig blod tilbake til hjertet. Ifølge Mayo Clinic, mer enn 20 prosent av kvinner utvikler en form for åreknuter, enten under svangerskapet eller som de alder. Åreknuter kan behandles, og du bør alltid se din lege hvis du opplever alvorlige hevelser i bena.

Skleroterapi

Sclerotherapy fungerer ved å injisere en løsning i venen som irriterer venen og stenger den av. Blodet deretter omdirigerer gjennom andre vener og skjemmende venen forsvinner på beina. Dette fungerer med liten edderkopp årer også. Prosessen tar ca 15 til 20 minutter, og de fleste mennesker trenger flere behandlinger. Denne behandlingen er trygg og de fleste opplever forbedring med tilstanden.

Endovenous Laser Treatment

Endovenous laserbehandling eller EVLT fungerer likt skleroterapi, men det varmer venen, som får den til å forsegle stengt. En tynn laser er satt inn i venen og tar omtrent 45 minutter for å fullføre hver behandling. Du kan trenge mer enn én behandling og mindre enn 1 prosent av individer har utviklet blodpropp. Denne behandlingen kan også forårsake nummenhet som vanligvis ikke går bort. Enkelte pasienter opplever ubehag og bruising etter behandlingen, noe som kan bli behandlet med aspirin.

Radio Frequency Okklusjon

Radiofrekvens okklusjon er også kjent som VNUS. VNUS fungerer også ved å varme venen slik at den trekker seg sammen og lukkes. En ultralyd maskinen brukes til å finne den nedre ende av venen. Legen vil da sette inn en nål inn i venen og sette inn en slire. En radiofrekvens kateter settes inn i den ytre kappe og kateteret deretter gjør seg opp til toppen av venen. Denne metoden sies å være mindre smertefullt enn laser behandling, og du bare har en stikkstedet i motsetning til flere områder med lasere.

Ambulerende phlebectomy

Ambulerende phlebectomy innebærer å lage skår i bena der venen blir deretter fjernet. Det er ikke behov for masker fordi kuttene er så små. Du vil bli bedt om å bære kompresjonsstrømpe og for å få rikelig med mosjon, som å gå etter behandlingen for å sikre at blodpropp ikke danner.

Transilluminated Drevet phlebectomy

Transilluminated drevet phlebectomy er der legen din vil gjøre snitt og sette inn en liten lys inne i venen til å hjelpe ham å finne venen. Venen ble deretter sugd ut av snittet. Ingen masker er nødvendig, ettersom snittene er små. Prosedyren tar ca 30 minutter og er gjort med lokalbedøvelse.

Vein hemorroider

Din lege kan utføre en vene ligation hvor han gjør snittene og bånd utenfor svekket blodåre. Denne fremgangsmåten kutter blodtilførselen til venen, som gjør at den blir mindre synlig. Blod vil da omdirigere seg selv gjennom andre deler av beinet. Det er en høyere forekomst av tilbakefall av åreknuter med denne behandlingen.

Vein Stripping

Vein stripping brukes ikke så ofte som de andre metodene fordi den har større risiko forbundet med det. Denne prosedyren gjøres under narkose i en operasjonsstue. Den øvre ende av venen er bundet av, og venen blir deretter fjernet.

Egenomsorg

Det er noen hjemme-baserte behandlinger for åreknuter. Disse behandlingene omfatter heve bena over hjertet i minst 10 til 15 minutter, til tre til fire ganger per dag tillate oppsamlet blod til avløp. Støttestrømper er tilgjengelig i de fleste apotek og hjelpe blodet strømme tilbake opp fra beina. Disse kan brukes hele dagen. Trening er anbefalt for å styrke det kardiovaskulære systemet og fremme god blodstrøm. Vekttap anbefales hvis du er overvektig. Overvekt øker belastningen på venene. Unngå å stå eller sitte for lenge, fordi dette hindrer blodtilførselen til hjertet. Unngå iført klær som er for stramt fordi dette også kan begrense blodstrømmen.