Digidexo.com

Vanlige Graviditet Spørsmål og svar

Graviditet bringer om en rekke spørsmål fra både mor-å-være, og andre som omgir henne. Å være gravid kan være en av de mest minneverdige og underholdende tider av livet ditt, hvis du har svar på noen av disse vanlige spørsmålene. Nedenfor er en oversikt over noen av de svarene du trenger på reisen inn morskap.

Er jeg klar for å bli gravid?

En kvinnes mest fruktbare perioden er vanligvis når hun er mellom 19 og 32. Etter en kvinne går inn i hennes 30-årene, hennes sjansene for unnfangelse nedgang, og andre risikoer øke slik som graviditet utenfor livmoren og spontanabort.

Når er den beste tiden å bli gravid?

Eggløsning er den viktigste delen i å bli gravid, fordi det er prosessen med å utarbeide egg for befruktning. Hvis kroppen din ikke produserer tilstrekkelig hormoner, vil du ikke eggløsning. Når du har eggløsning, utgivelser eggstokken et egg og skyller den inn i egglederne. Derfra kan egget bli befruktet av sperm. Dette skjer vanligvis ca 2 uker før menstruasjon.

Hvordan vet jeg at jeg har eggløsning?

Normalt, når du begynner å eggløsning, vil du oppleve symptomer som nedre magekramper og en økning i kroppstemperaturen. Du kan også føle en økning i seksuell lyst i løpet av denne tiden.

Hva er den beste måten å bli gravid?

Hvis du sporer menstruasjons og eggløsning syklus, og du har eggløsning, er den neste tingen å gjøre for å engasjere seg i samleie med partneren din. Det er flere stillinger som har vist seg å øke sjansene for graviditet. En stilling er å ligge på ryggen med et par puter under korsryggen for å heve bekkenet. Dette gjør det lettere for sædcellene å nå fruktbare egg.

Hvordan vet jeg at jeg er gravid?

Den tidligste tegn på graviditet er blødningen, noe som er et resultat av sperm befrukte et egg. Når egget er befruktet, implantater seg inn i uterus, som i sin tur frigjør en liten blod. Dette er helt normalt. Du kan også føle seg svimmel og trett og oppleve kvalme.

Hvilke matvarer bør jeg unngå mens gravid?

Et sunt og balansert kosthold er svært viktig i fosterutviklingen, samt for den vordende mor trivsel. Spise rikelig med grønne greener høy i folsyre vil gi viktig næring til både deg og ditt ufødte barn. Unngå mat som hermetisert tunfisk på grunn av sin kvikksølvinnhold, som er angivelig knyttet til forhold som Aspergers syndrom.

Når bør jeg føler tegn til liv?

Den sunne tid for deg å føle ditt ufødte babyen bevege seg i mors liv varierer fra kvinne til kvinne. Mens noen kvinner føler tegn til liv rundt 14 uker, mange opplever det mye senere, og noen enda tidligere. Men hvis du ikke føler babyen spillet til det nittende uke av svangerskapet, gjøre en avtale med legen din for å i det minste få litt fred i sinnet.