Digidexo.com

Ammoniakk Lukt i urin

Ammoniakk lukt i urinen kan enten være en advarsel tegn på en helseproblem eller bare kroppen kvitte seg med visse typer avfall som det ikke lenger ønsker eller behov. Mens lukten kan være en budbringer, kan det også være noe annet enn et irritasjonsmoment.

Ikke nok vann

Ammoniakk lukt i urinen kan rett og slett være et tegn på at personen ikke drikker nok vann. Vanligvis kan dette være et tegn på at en person er i ferd med dehydrering som ammoniakkinnholdet i urinen ikke blir utvannet nok.

Endring i Diet

En drastisk endring i kostholdet kan gjøre urinen ta på en ammoniakk lukt. Hvis noen var en vanlig kjøtt eater og hadde nylig blitt vegetarianer, kan urinen ta på en ammoniakklukt.

Nylige matforbruk

Det trenger ikke å være et langvarig endring i dietten for urin å ta på en ammoniakk-lukten. Hvis en person spiser store mengder mat som er høy i protein en natt, kan følge med ammoniakk lukten deres urin neste dag.

Bakterielle infeksjoner

Bakterielle infeksjoner kan føre til urin for å ta på seg en ammoniakk lukt. Blære og urinveisinfeksjoner kan begge har ammoniakk duft i urinen som en ettervirkning.

Ikke empyting tarmer Completely

Urin buildup i tarmen kan faktisk føre til at ammoniakk lukt i urinen også. Hvis en person ikke tømme tarmen ofte eller helt nok, vil de ha stillestående urin som da vil begynne å gi av ammoniakklukt.