Digidexo.com

Rettsmidler for en Fever Blister

Munnherpes, også kjent som forkjølelsessår, er en vanlig tilstand forårsaket av herpes virus. I motsetning til canker sår, som ikke er forårsaket av herpes virus, munnherpes er smittsom. De oftest manifestere seg som smertefulle, væskefylte blemmer på den røde delen av leppene. Når du er smittet, forblir viruset i huden i en sovende tilstand. Faktorer som stress, menstruasjon og soling kan utløse en annen forekomst.

Behandling

De fleste munnherpes løse seg selv i en periode på 7 til 10 dager. Den vanligste behandlingen er bruk av aktuelle salver som lidokain eller benzylalkohol å bidra til å redusere smerte. Hvis du begynner å bruke en antiviral medisiner når feber blemme vises for første gang, kan det kutte ned smerter og varigheten av sår. Hvis munnherpes blitt et tilbakevendende problem, vil legen sannsynligvis sette deg på en antiviral medisiner for å hindre sår fra å vende tilbake så ofte.

Hjem Rettsmidler

Siden det feber blemmer leges av seg selv, er det beste du kan gjøre la den være alene og la det gå sin varighet. Ikke klem, plukke eller klemme blemme som det kan da bli smittet og bli verre. Hvis smertene vedvarer etter påføring av en aktuell salve, muntlig smertestillende midler som aspirin, kan Tylenol eller ibuprofen hjelpe. Et annet alternativ er å legge is eller varme komprimerer til sår. Det vil ikke forkorte varigheten av feber blemme, men det kan bidra til å administrere smerte.

Forebygging

Det er viktig å hindre smitte andre med viruset som forårsaker feber blemmer. Når du har en sår, prøver ikke å kysse noen eller dele kjøkkenutstyr. Hyppig håndvask vil også kutte ned risikoen for spredning av viruset. Unngå triggere for fakkel-ups er også viktig. Noe som understreker kroppen din, som en influensa eller kaldt, for mye sol eller mangel på søvn kan utløse flere munnherpes. Anvendelsen av sunblock på leppene kan bidra til å redusere risikoen for munnherpes kommer tilbake.