Digidexo.com

Definisjon av Prostatitt

Prostatitt er en sykdom i prostatakjertelen som vanligvis rammer unge og middelaldrende menn. Leger oppdage prostatitt bruker et symptom spørreskjema, digital endetarms eksamen, cystoskopi, urodynamiske tester og andre diagnostiske tester.

Betydning

Betennelse i prostata står for nesten 25 prosent av legekontoret besøk av unge og middelaldrende menn for urin og genital problemer, ifølge Medicine Net.

Typer

De fire typer prostatitt er akutt bakteriell prostatitt, kronisk bakteriell prostatitt, kronisk prostatitt / kronisk bekkensmerter og asymptomatiske inflammatorisk prostatitt.

Symptomer

Prostatitt symptomer er smerter og svie ved vannlating; magen, lysken og nedre ryggsmerter; og smertefull ejakulasjon.

Årsaker

Bakterier som normalt føre til akutt og kronisk bakteriell prostatitt, mens mulige årsaker til kronisk prostatitt / kronisk bekkensmerter inkludere infeksjon, psykologisk stress, og immunsystemet og nervesystemet lidelser. Det er ingen kjent årsak for asymptomatiske inflammatorisk prostatitt.

Forebygging

Avhengig av typen av prostatitt, kan en lege behandle tilstanden med antibiotika, alfablokkere, smertestillende midler og prostatisk massasje.