Digidexo.com

Tester for ADD og ADHD

Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD), også referert til som ADHD (ADD), er en kronisk tilstand som fører til at pasienten blir hyperaktive, impulsive og / eller uoppmerksom. Lidelsen generelt manifesterer i løpet av barndommen. Det er ingen kjent årsak til ADHD, selv om det kan være relatert til kjemisk ubalanse i hjernen.

Tester

Det er ingen bestemt test som overbevisende måte kan diagnostisere ADHD. Leger vanligvis fokusere på å samle informasjon fra pasientens familie og folk i konstant kontakt med pasienten. Humør og atferdsmønster hjelper legen sammenstille en profil av pasientens livsstilen.

Diagnose

"Diagnose & Statistisk Manual for Mental Disorders" (DSM-IV) gir en oversikt over symptomer som legene baserer sin diagnose på. Ifølge disposisjon, er det tre typer av ADHD: kombinert (både uoppmerksomme og hyperaktive-impulsiv), hovedsakelig uoppmerksom og hovedsakelig hyperaktiv-impulsive.

Primært Uoppmerksom

En uoppmerksom ADHD pasienten viser disse symptomene: sprell, manglende evne til å bli sittende, kjører på upassende tidspunkter, manglende evne spille rolig, overdreven snakke og avbryter samtaler.

Primært Hyperaktiv-Impulsiv

En hyperaktiv-impulsiv ADHD pasienten viser disse symptomene: lite oppmerksomhet på detaljer, slurvefeil, unnlatelse av å holde seg til en oppgave, problemer med å følge instruksjoner, unngå vanskelige oppgaver, og distraksjon eller glemsomhet.

Voksne

ADHD er sjelden diagnostisert hos voksne. ADHD hos voksne kan føre til lav selvfølelse og til slutt depresjon. Leger bruker skriftlige tester for å diagnostisere ADHD hos voksne. Den Wender Utah Rating Scale (WURS) er en slik test som søker å finne ut hvilke symptomer pasienten kan ha utstilt i løpet av barndommen.