Digidexo.com

Hva du skal gjøre med hovent tannkjøtt?

Hvis tannkjøttet er mørt, rød og hoven, kan det være vanskelig å spise og smertefullt å bruke tanntråd eller pusser tennene. Når det skal avgjøres hva som skal gjøres om hovent tannkjøtt, må du vurdere hva som er årsaken til betennelsen. Mange, men ikke alle, tilfeller av svellede gummier er på grunn av dårlig oral hygiene. Konstatere hva som fikk tannkjøttet til å svelle kan hjelpe deg å finne ut den beste løpet av handlingen.

Uriktig tannpuss

En av årsakene til hovent tannkjøtt er rett og slett feil tannpuss. Når du pusser tennene, bør du holde tannbørsten i en 45-graders vinkel til tannkjøttet. Børsten i en sirkulær bevegelse som du prøver å lette busten opp under tannkjøttet for å fjerne plakk. Hvis du pusser på toppen av tannkjøttet, kan du få dem til å blø og hovne opp. Hvis hovent tannkjøtt er forårsaket av børsting feil eller pusser for kraftig, skyll munnen etter et par dager med en teskje natron i en kopp med varmt vann for å redusere hevelse og begynner å pusse bruker riktig metode.

Dårlig tilpasset proteser

En annen årsak til hovne tannkjøttet er proteser som ikke passer ordentlig. Har tannlegen justere proteser. Hvis protesene er eldre, kan de trenger å bli relined, der tannlegen tar en gjeldende inntrykk av munnen og remakes proteser til å passe munnen. Det er mye billigere enn å kjøpe nye gebiss.

Reseptbelagte medisiner

Hvis dine medisiner er forårsaker tannkjøttet å hovne opp, er det viktig at du melder fra til behandlende lege. Han kan være i stand til å foreskrive en lignende medisiner som ikke har denne bivirkningen.

Dårlig ernæring eller feilernæring

Hvis du ikke får nok mat eller ikke spiser riktig mat, kan resultatet bli hovent tannkjøtt. Sørg for å spise mat fra de fem store matvaregrupper hver dag. Spis kjøtt, grønnsaker, frukt, meieriprodukter og brød. Hvis du er gravid, er det enda viktigere å spise riktig, så mange gravide kvinner lider av hovent tannkjøtt under graviditeten. Vær også forsiktig når du spiser skarpe eller crunchy mat, noe som kan dytte inn i tannkjøttet og føre dem til å blø og hovne opp.

Gingivitt

Gingivitt, en betennelse i tannkjøttet, er en av de vanligste årsakene til hovent tannkjøtt. Når plakk er lov til å forbli på tannkjøttet for lenge, fører det til at tannkjøttet å blø og hovne opp. Ifølge den utgaven av Science Daily april 2005 har FDA godkjent en muntlig skyll kalt Decapinol å behandle gingivitt. Ta kontakt med tannlegen din for mer informasjon om skylling. Han kan også henvise deg til en periodontist å behandle gingivitt.