Digidexo.com

Er det kirurgi for Restless Leg Syndrome?

Restless legs syndrom er en nevrologisk tilstand som forårsaker lider å oppleve uvanlige opplevelser i ekstremiteter, oftest bena. Mange lider som omhandler de mest ekstreme symptomene lurer på om det er et kirurgisk alternativ.

Ikke-medisinske RLS Behandlinger

Den første linjen av behandling for RLS lider kan innebære visse endringer i livsstil: redusere inntaket av koffein og andre sentralstimulerende midler, avvikling medikamenter som kan forverre tilstanden og økt fysisk aktivitet. Ofte er søvnhygiene utforsket, med RLS pasienten oppfordres til å holde seg til en vanlig sengetid.

Vitamin og ernæringsmangler

Det er en økt forekomst av RLS hos personer med lave jernlagre, hvorvidt de er blodfattig. Leger vil foreskrive en jern supplement. Kalsium og magnesium er også tenkt å muligens spille en rolle.

Pharmaceutical RLS Treatment

Den hyppigst foreskrevet medisiner for RLS i dag tilhører en klasse legemidler som kalles dopaminagonister. Opprinnelig formulert for å bekjempe effektene av Parkinsons sykdom, medikamenter som ropinirol (Requip) og pramipexol (Mirapex) funksjon gjennom dopamin produksjon system av kroppen. Andre behandlinger inkluderer opiater, benzodiazepiner og anti-convulsants.

RLS og kirurgi

Det er ingen kirurgisk behandling alternativ for rastløse ben syndrom på dette tidspunktet. Faktisk, kirurgi av noe slag synes å ofte utløse syndromet eller forverre eksisterende symptomer.

Konklusjon

Hvis du lider av rastløse ben syndrom, bør du oppsøke lege. Hun vil henvise deg til en spesialist, vanligvis en nevrolog, som kan bidra til å bestemme hva du kan gjøre for å minimere effekten av RLS.