Digidexo.com

Hvordan virker Livmorhalskreft drepe en person?

Identifikasjon

Livmorhalskreft er kreft som danner i livmorhalsen, som ligger på bunnen av livmoren. Ifølge American Cancer Society, ble mer enn 11.000 kvinner diagnostisert med livmorhalskreft i 2007; nesten en tredel av dem døde. Livmorhalskreft er forskjellig fra mange andre kreftformer fordi den primære årsaken eller risikofaktor er ikke genetisk eller arvelig. Det stammer fra et virus som kalles humant papillomavirus, eller HPV. HPV er et virus som mange immunforsvar kan håndtere. Men hvis en viss stamme av viruset ikke fullstendig forlate kroppen over en viss tidsperiode, kan det føre til unormale, endringer i cervikale kreftceller.

Symptomer

Tidlig livmorhalskreft symptomer er ofte forveksles med symptomer assosiert med premenstruelt syndrom eller menstruasjon. Utflod, blødning og magesmerter kan forekomme. Med sent stadium livmorhalskreft, symptomene er mer intense og i andre kroppsdeler. Trøtthet, vekttap, smerter i rygg og ben, eller benbrudd kan indikere Stage 3 livmorhalskreft, som har en 30 prosent til 40 prosent fem-års overlevelse.

Metastasering

Livmorhalskreft dreper det meste gjennom metastaser eller spredning av kreftceller. Det kan ta 10 til 15 år for livmorhalskreft å utvikle seg i kroppen. Forstadier celler oppdages i denne tiden via celleprøver eller en HPV-test. Hvis forstadier cellene begynner å bli kreft, men behandlingsalternativene begrenset fordi cellene og unormale vekster er for små til å se. Hvis livmorhalskreft er fanget i de sene stadier, kan cellene har allerede spredd seg til andre kroppsdeler. Kvinner må da kjempe mot ulike beslektede kreft stadier forbundet med disse vitale organer.

Stage 4 Kreft

De fem-års overlevelse for Stage 4 livmorhalskreft er mindre enn 15 prosent. Med Stage 4 livmorhalskreft, er symptomene ofte forbundet med hvor kreftcellene har spredd seg. De kan raskt spre seg til andre kritiske kroppsdeler, slik som leveren, lungene, endetarmen, urinblæren eller vagina. Hvis livmorhalskreftceller er i lungene, kan kortpustethet og konstant brystsmerter oppstå hvis disse cellene er i Stage 2. livmorhalskreft celler i endetarmen kan forårsake massive bakterielle infeksjoner fordi rektal problemet kan bli skadet av store tumor vekster. Cellene i blæren kan bli til svulster som blokkerer kroppens fordøyelses avfall banen, forårsaker en backup i nyrene, som er ansvarlig for å filtrere ut avfall fra blodet.