Digidexo.com

Cat Scratch Fever: Tegn og symptomer

Cat Scratch Fever: Tegn og symptomer


Den Bartonella henselae bakterien er ansvarlig for tegn og symptomer på Cat Scratch Fever, også kjent som Cat Scratch Sykdom (CSD). Båret av ellers-friske katter, kan en matbit eller en ripe overføre sykdommen til et menneske. Cat scratch feber vanligvis sprer seg fra en katt til en annen gjennom fleabites selv om Centers for Disease Control (CDC) rapporterer at det ikke er bevis for en fleabite overføre sykdommen direkte til et menneske.

Symptomer

Det første symptomet på katten scratch feber, vises så snart tre dager etter bittet eller riper, kan inkludere en crusty papule som danner på stedet av såret. Pasientens lymfeknuter kan bli hovne og øm å ta cirka to uker etter hendelsen. Andre symptomer inkluderer en lavgradig feber, hodepine og slapphet.

Komplikasjoner

Noen pasienter kan utvikle komplikasjoner, spesielt hvis de har en immunsvikt, for eksempel HIV og AIDS. Disse symptomene kan omfatte en irreversibel betennelse i øyet netthinnen (retinitis) eller en betennelse i hjernen (encefalitt). I sjeldne tilfeller kan pasienten oppleve kramper.

Risiko

Barn er mer sannsynlig enn voksne til å utvikle cat scratch feber, spesielt hvis barnet spiller omtrent med en katt eller kattunge. Katter som går ute har økt risiko for å bli bitt av en loppe som bærer Bartonella henselae bakterier. Barn skal ikke leke med villkatter og alle riper eller biter bør straks vaskes med såpe og vann.

Diagnose / behandling

Sammen med observasjon av symptomene, kan en lege bestille en test for å bekrefte tilstedeværelsen av anti-organer til sykdommen i pasientens blod. Legen kan drenere væske fra hovne lymfeknuter å lindre sterke smerter, men en varmepute kan tilby velkommen lettelse for de fleste tilfeller av lymfeknute ømhet.

Prognose

I de fleste tilfeller vil symptomene på katten scratch feber forsvinne uten medisinsk behandling innen tre uker. Hovne lymfeknuter kan ta opptil seks måneder å komme tilbake til normal størrelse. I sjeldne pasient som utvikler en øyesykdom, kan noen skade være permanent.