Digidexo.com

Flu Varighet & symptomer

Er det influensa eller er det en kald? Spørsmålet kommer opp hver høst og vinter, når luftveissykdommer er vanlig. En av de viktigste forskjeller mellom en influensa og en kald, er at influensasymptomer er hardere og varer lengre - i noen tilfeller i flere uker. Fordi influensa symptomer kan være så smertefullt, og kan være farlig i noen tilfeller er det viktig å få en influensa vaksine hvert år hvis mulig. Hvis du ender opp med influensa, er det også viktig å vite at i de fleste tilfeller den beste behandling er å behandle deg selv rett - hvile, drikke væske, og la viruset gå sin gang.

Symptomer

Symptomer på influensa inkluderer frysninger, hodepine, muskelsmerter, tretthet, svetting, og tap av matlyst. Personer med influensa kan ha en tett nese, sår hals, og hoste. Influensa kan provosere en høy feber - over 101 grader Fahrenheit. Barn med influensa ofte kaster opp eller har diaré, selv om influensa er forskjellig fra de vanlige barne sykdom "magen influensa", som vanligvis er forårsaket av en annen type virus eller matforgiftning. Barn har også en tendens til å få høyere feber enn voksne, med temperaturer kjører så høyt som 105 grader Fahrenheit.

Varighet

Influensa symptomer vanligvis vises ca 1 til 7 dager etter at en person kommer i kontakt med influensaviruset. Når symptomene vises, vil influensa offeret har en høy feber i 3 til 4 dager. Selv etter at feberen avtar, kan folk som har hatt influensa føler nedslitt, noen ganger så lenge som tre uker etter først å utvikle influensasymptomer. Det er viktig å ta det med ro så mye som mulig mens du er utvinne fra influensa - du vil komme raskere, og du vil være mindre sannsynlighet for å utvikle komplikasjoner.

Komplikasjoner

For de fleste mennesker, ha influensa er en ekkel opplevelse, men en som de vil leve gjennom uten varige effekter. Men visse grupper av mennesker står i fare for å utvikle alvorlige komplikasjoner fra influensa, som for eksempel lungebetennelse. De fleste av disse gruppene av mennesker har ubebygde eller svakere immunforsvar: spedbarn og små barn, folk på medisiner som svekker immunsystemet, HIV-pasienter, og mennesker over en alder av 50. Gravide kvinner er også utsatt for influensa.

Forebygging

Fordi influensa kan være så farlig å visse mennesker, og fordi det er en smertefull opplevelse for alle å gå gjennom, mange mennesker bestemmer seg for å få en influensa vaksine for å redusere sine sjanser til å fange den. "Den influensa" er faktisk forårsaket av flere typer influensavirus. Hvert år er det influensa vaksine annerledes, som det vil inneholde virus som anses mest farlig for at influensasesongen. Å få en influensa skutt kan beskytte deg fra å fange de mest vanlige typer influensa. Praktisere god hygiene, for eksempel vaske hendene og dekker munnen når man nyser, kan også kutte ned på influensa overføring.

Behandling

For folk flest, er det ingen grunn til å behandle influensa - immunsystemet vil til slutt drepe viruset. Mens immunsystemet er i hardt arbeid, kan pasientene ta medisiner for smerter, feber og lunger (selv om acetylsalisylsyre bør unngås). Det er viktig å drikke mye vann, og å hvile. Ikke ta antibiotika, som de ikke vil drepe av influensaviruset, og vil gjøre kroppen din mindre i stand til å bekjempe fremtidige bakterielle infeksjoner. Personer som står i fare for komplikasjoner kan ta antivirale medisiner, selv om denne behandlingen vil bare forkorte varigheten av symptomene ved om en dag.