Digidexo.com

Begravet Bumper syndrom

En perkutan endoskopisk gastrostomi tube, vanligvis kjent som en fôring eller PEG tube, gir næring til pasienter som ikke kan brødfø seg selv. Røret er kirurgisk innsatt i pasientens & rsquo, s magen, og næringsstoffer tilføres via endoskopiske røret. Grav støtfanger syndromet oppstår når PEG røret vandrer mellom veggen i magesekken og i huden. Det er en alvorlig komplikasjon som kan kreve kirurgi.

Funksjoner

Den PEG-røret kan bevege seg av seg selv på grunn av tynning eller tilbaketrekning av mageslimhinnen. Nye celler vil da vokse rundt enden av røret. Dette fører til en slimet fylt hulrom (fistel) til å vokse på utsiden av veggen i magesekken. Slimhinnen kan lekke inn i kroppen eller fistel kan sprekke, som begge kan føre til døden hvis den ikke behandles.

Time Frame

Grav støtfanger syndrom vanligvis blir et problem når røret har blitt installert i en lang tidsperiode, noe som kan være tilfelle med demente. Den komplikasjon oppstår sjelden etter tre år, men kan forekomme så tidlig som ni dager. Ifølge Internet Journal of Gastroenterology, kan tidlig støtfanger begravet syndrom være mer vanlig enn tidligere antatt, men problemet er ikke regnskapsført før det fører til alvorlige komplikasjoner.

Symptomer

Pasienter som lider av begravet støtfanger syndrom kan klage over magesmerter etter fôring og erfaring kvalme, oppkast, diaré, oppblåsthet eller generell tetthet i mageområdet. De kan også vise tegn på en infeksjon.

Identifikasjon

Indikatorer for sent begravet støtfanger syndrom inkluderer en gastric fistel, som vil vises på magen som en dyp rød sirkel. Når infisert, kan en mage fistel forårsake pasienter sterke magesmerter. Gastroenterologer, leger som studerer fordøyelseskanalen, kan oppdage skred støtfanger syndrom med en datastyrt skanning av kroppen. For å kontrollere resultatene av skanningen, kan legene utføre en laparotomi, som er et lite innsnitt gjort i bukveggen.

Løsning

Etter erkjenner den sjeldne tilstanden begravet støtfanger syndrom, kan en gastroenterolog fjerne fistel og materøret mens du utfører laparotomi. Fordi begravet støtfanger syndrom ikke er lett identifisert av leger og pasienter, og siden mange av dem som er rammet med lider av slag eller demens, kan dødeligheten være høy.