Digidexo.com

Bivirkninger av hvitløk

Bivirkninger av hvitløk


Den karakteristiske lukt av pusten og selv siver ut av porene i de som spiser mye hvitløk er urten mest kjent bivirkning og den som blir bedt om hvitløk kallenavn siden gresk og romersk tid: ". The Stinking Rose" Hvitløk har lenge vært brukt til medisinske formål samt smak, men det kan føre til alvorlige bivirkninger og kan også samhandle på en farlig måte med visse reseptbelagte og over-the-counter narkotika.

Most-merke Side Effect: Lukt

Lukten av en hvitløk rikt måltid eller doser av rå hvitløk kan somle i flere dager. Noen foreslår å tygge fersk persille med en hvitløk måltid eller forbruker kardemomme som et pust-renser, selv om mange finner den sterke smaken av kardemomme verre enn hvitløk. De som tar hvitløk helsemessige årsaker kan ty til å ta oljen i kapselform.

Allergiske Reaksjoner

De som er følsomme for noen av forbindelsene i hvitløk kan utvikle kvalme. Eksperter foreslår at å spise mer enn 10 fedd hvitløk per dag kan føre til reaksjoner selv i det som normalt ikke er allergisk.

Symptomene på følsomheten til hvitløk er en brennende følelse i munn, svelg og mage, svimmelhet, kvalme og svetting.

Mer intense bivirkninger kan være tegn på en alvorlig allergi som krever øyeblikkelig legehjelp. Slike symptomer inkluderer kortpustethet, hevelse i munn, ansikt, lepper eller tunge, tetthet i brystet, kløe, utslett eller elveblest.

Ammende mødre bør være forsiktig med inntak av hvitløk - spedbarn som drikker morsmelk inneholder hvitløk kan utvikle kolikk.

Botulisme Advarsel

Den mest populære måten å konsumere hvitløk er å hogge det opp rått og bruke det i matlaging eller til eller spise rå fedd direkte. Svovel i hvitløk gjør det til en fruktbar grobunn for botulisme (Clostridium botulinum), som kan føre til alvorlig magesyke og død. Eksperter advarer å aldri oppbevare hvitløk i olje ved romtemperatur. Kommersielt forberedt hakket hvitløk som lister salt og syrer som innholdet skal være trygt dersom den oppbevares i kjøleskap og ikke brukes etter utløpsdatoen.

Legemiddelinteraksjoner

Den blodfortynnende effekten av hvitløk som fører folk til å ta det for hjerteproblemer kan forårsake blødninger eller hemme blodlevring for de som er på blodfortynnende medisiner. Hvitløk kan intensivere orale antikoagulantia og / eller platehemmende resepter som heparin eller heparin-lignende produkter. Lignende advarsler om mulige blødnings eller urolig mage problemer oppfordres for dem som tar aspirin eller ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs).

Hvitløk Svekker Noen reseptbelagte legemidler

De som er på p-piller, isoniazid eller immundempere som ciklosporin bør rådføre seg med helsepersonell før du tar hvitløk kosttilskudd eller spiser store mengder hvitløk i maten - hvitløk har vist seg å redusere effekten av disse legemidlene.

Hvitløk forstyrrer proteasehemmere

Legene begynte oppfordret pasienter på proteasehemmere å unngå hvitløk kosttilskudd etter en studie fra 2001 så på bruk av hvitløk caplets. Hvitløk var blitt en populær naturlig supplement blant pasienter som utviklet høyere kolesterol som en bivirkning av HIV-medisiner. Dessverre, forårsaket hvitløk en dramatisk 51 prosent nedgang i proteasehemmeren saquinavir, en av flere medikamenter ofte gitt for å bremse utviklingen av HIV-infeksjon. Forskerne konkluderte med hvitløk kan ha en lignende effekt på andre proteasehemmende narkotika.