Digidexo.com

Frokost mat som er bra for Iron

Frokost mat som er bra for Iron


Kvinner mellom 19 og 50 krever minst 18 mg per dag av jern. Menn krever mindre jern hver dag, bare 8 mg. Jern finnes i mange matvarer, inkludert kjøtt, korn, frukt og grønnsaker, men kjøtt kilder gir jern kroppen lett kan absorbere. For den beste jern absorpsjon til frokost, kombinere kjøtt og grønnsaker eller korn kilder.

Korn og frø

De fleste frokostblandinger du spiser til frokost er beriket med jern; en halv kopp inneholder 18 mg, som møter den gjennomsnittlige kvinnes behov for en hel dag. Korn er en rask og enkel mulighet for frokost, og kan spises tørr i løpet av dagen som en sunn, jern-rik snack. Hele korn som havregryn og fullkorn toast inneholder også jern.

Egg og kjøtt

Egg er høy i jern, og kan tilberedes på en rekke måter å tilfredsstille enhver appetitt, fra scrambled å solsiden opp. Pair egg med en klype for å øke din jern forbruk. Rødt kjøtt som biff er også høy i jern, så nyt biff og egg til en jern-rik frokost. Tyrkia også inneholder jern, slik prøve kalkun bacon i stedet for vanlig bacon å redusere fett og kalorier.

Grønnsaker og frukt

Mange grønnsaker tilby gode kilder til jern, og gjør et utmerket tillegg til noen frokost. En middels potet med huden inneholder 2,35 mg jern. En halv kopp spinat inneholder 2 mg jern; prøve spinat i en omelett for en komplett proteinkilde. Artisjokker, asparges og brokkoli er også høy i jern.

Tørket frukt inneholder jern; en fjerdedel av en kopp tørkede fersken inneholder 1,6 mg jern. Svisker og rosiner er også gode valg. Vitamin C hjelper kroppen absorbere jern, så ta med appelsiner, jordbær, ananas eller grapefrukt i din frokost måltid. Appelsinjuice er også et godt valg.

Ting du bør unngå

Te og kaffe dramatisk redusere mengden av jern kroppen absorberer. Hvis du prøver å øke jerninntak, unngå å drikke disse vanlige drikkevarer. Å drikke for mye melk kan også redusere jern absorpsjon, så unngå overforbruk.