Digidexo.com

Hva er farene ved Amalaki frukt?

Hva er farene ved Amalaki frukt?


Et fast innslag i indisk ayurvedisk medisin, er amalaki en næringsrik frukt som har blitt brukt som både mat og medisin i tusenvis av år. Med globaliseringen av tradisjonelle helsevaner og produkter, svært næringsrik "super mat", inkludert amalaki, blir eksportert over hele verden, ofte før grundig testing med hensyn til om de er virkelig trygt å konsumere på en jevnlig basis. Med amalaki, det er ingen rapporter om toksisitet eller bivirkninger, selv om noen ayurvediske utøvere advarer det bør ikke tas av personer med visse betingelser, basert på tradisjonell bruk.

Tradisjonell bruk

Ifølge Dhanvantari Ayurveda Center i Florida, er Amalaki frukt fordelaktig for en lang rekke sykdommer, inkludert hemorroider, diabetes, hepatitt, sår hals og en hvilken som helst form for betennelse. Amalaki er en av de tre ingrediensene i tonic kjent som Triphala, som er ment å revitalisere hele kroppen og sal av aldring, sykdom og død. Triphala er anbefalt til alle mennesker, fra idrettsutøvere til pensjonister, men Dhanvantari Ayurveda Center advarer om at gravide og de som lider av høy feber eller diaré bør unngå bruken.

Bestanddeler av Amalaki

Amalaki er kjent for å være en av de høyeste naturlige kilder til vitamin C. Faktisk en studie publisert i tidsskriftet Scientia Horticulturae i juni 1991 fant at amalaki har 161 ganger mer vitamin C enn epler. Vitamin C er kjent for sitt store utvalg av fordeler for det menneskelige systemet inkludert bekjempe infeksjoner, kreft og betennelser. I motsetning til olje-oppløselige vitaminer som E og A, er vannløselige vitamin C, noe som betyr at overskytende enkelt utskilles i urinen, og at toksiske nivåer er så høye at de er vanskelig å svelges ved et uhell. Foruten vitamin C, inneholder amalaki en rekke andre næringsstoffer, inkludert antioksidanter, aminosyrer og protein.

Moderne Applications

Foruten å være en svært næringsrik mat og en naturlig kilde til vitamin C, har amalaki også vist seg å være nyttig i en rekke helsemessige forhold i laboratoriet. Faktisk en studie utført ved China Pharmaceutical University fant at amalaki effektivt hemmer utviklingen av aterosklerose, en ledende årsak til hjertesykdom. En annen studie, på Bhabha Atomic Research Centre i India, fant at amalaki var i stand til å beskytte cellene mot stråling induserte skader og fungerer som en potent åtseldyr av frie radikaler (forbindelser som skader celler).

Advarsler

Selv om det er for øyeblikket ingen alvorlige advarsler eller kontraindikasjoner forbundet med inntak amalaki frukt, bør forbrukerne alltid utvise forsiktighet. Amalaki er solgt og pakkes som et tørket pulver, som kan være utspedd med andre bestanddeler avhengig av kilden. Amalaki er også svært sure, som vitamin C selv, og kan forstyrre fordøyelseskanalen dersom det tas på tom mage.