Digidexo.com

Hvordan Les Toric Lens Størrelser

Din optiker kan foreskrive toriske kontaktlinser for å korrigere astigmatisme, en tilstand som oppstår når overflaten av øyet kurver mer i én retning enn i andre retninger. Astigmatisme generelt resulterer i uskarpt syn på alle avstander. Toriske linser korrigerer for astigmatisme ved å dreie på sylinderaksen av linsen. Den "aksen" nummeret på en kontaktlinse resept eller boks betegner graden av rotasjon i linsen. Toriske resepter inkluderer også en rekke merket "CYL" eller "sylinder" som beskriver kraften av astigmatisme korreksjon. Imidlertid er objektiv størrelse målt på samme måte for toriske linser som det er for vanlige kontaktlinser.

Hvordan Les Toric Lens Størrelser

En titt på din kontaktlinseboks eller resept og finne ut hvor det er merket "BC" og "DIA." Disse to tallene sammen beskrive størrelsen på dine kontaktlinser.

Les nummeret ved siden av "DIA" for å bestemme diameteren på kontaktlinse i millimeter. Optikeren foreskriver dette tallet basert på størrelsen av øyet.

Les nummeret ved siden av "BC" for å finne basekurve for linsene. Dette tallet indikerer mengden av krumningen på innsiden av linsen. Din optiker måler krumningen av overflaten av øyet å foreskrive dette nummeret.