Digidexo.com

Mat for protese wearers

Hvis youy're en protese bæreren, vil du trenger å gjøre justeringer i kostholdet ditt etter du har fått falske tenner. Proteser tendens til å skifte litt i munnen mens du tygger, særlig ettersom du vokse vant til dem. For best resultat, starte med enkle å tygge mat og jobbe opp til hardere elementer.

Justering Periode

Rett etter får tannproteser, ta det med ro. Ikke bare vil tennene bli vant til proteser, men vil du også trenger å øve på å bruke dem før du er i stand til å manipulere dem hell. I løpet av de første dagene, hold deg til væsker som buljong, måltid-erstatning vibrering og vann. Eggerøre, yoghurt, pudding og andre myke matvarer som egentlig ikke krever tygging vil også være akseptabelt. Fortsett på denne dietten til du føler deg komfortabel med å bruke gebiss.

Legge mer mat

Når du har justert til å ha gebiss i munnen din, kan du begynne å legge mer mat til kosthold. Begynn med myke, lett tygget mat som potetmos, benfri fisk, fullt kokte grønnsaker, bananer, havregryn og supper. Skjær maten i veldig små biter (omtrent på størrelse med et frimerke) før du setter den i munnen. Tygg maten med begge sider av munnen samtidig; dette vil holde proteser på plass.

Spise for livet

Når du blir flink til å spise myk mat, kan du innlemme flere elementer. Prøv forskjellige typer kjøtt, kokte grønnsaker og frukt først. Prøv å unngå rå grønnsaker og elementer som inneholder bein, da disse harde matvarer kan chip proteser. Du vil også være lurt å holde seg unna klissete elementer, for eksempel godteri, tyggegummi og tørket frukt. Når du tar en bit av en mat, bruke canine tennene i stedet for fortennene. Proteser er ikke laget for å tåle en stor mengde kraft. Hvis mulig, kutte maten i tygge biter før du setter den i munnen - ikke bite i den.