Digidexo.com

Om mageproblemer

Urolig mage, også kjent som dårlig eller dyspepsi er en vanlig tilstand som kan påvirke folk i alle aldre til enhver tid. En urolig mage er vanligvis en midlertidig tilstand som ikke utgjør noen alvorlig trussel, men hvis det skjer gjentatte ganger kan det være en underliggende årsak.

Betydning

Flere faktorer kan bidra til utbruddet av en urolig mage. Disse faktorer kan innbefatte overspising, å spise for raskt, den type matvarer spises slik som fete matvarer, stress, angst eller infeksjon. Mageproblemer kan også oppstå på grunn av graviditet, reisesyke eller influensa.

Funksjoner

Det vanligste symptomet på at folk klager over er smerter i mageområdet. Et barn vil ofte si at hans mage (magen) gjør vondt. Symptomer som vanligvis følger en urolig mage er:
Smerter i magen
Oppblåsthet
Kvalme
Oppkast
Halsbrann
Dreven raping
Kramper

Betraktninger

Det er flere triggere som kan føre til utbruddet av en urolig mage. En utløser er en identifiserende faktor som går forut for start av et bestemt symptom eller sett av symptomer. Hvis man kan lære å identifisere triggere og unngå dem han kan lindre eller minske sjansen for gjentatt lider av tilstanden. Vanligste utløsere av en urolig mage inkluderer stress, angst og nervøsitet. Det er ganske vanlig å oppleve magesmerter og diaré når nervøs eller stresset over en situasjon eller hendelse. Visse medisiner kan også forårsake magesyke. Slike milde bivirkninger kan avta når kroppen din blir aklimatisert til en langvarig medisinering. Men hvis du bare er på en medisin for en kort tid, kan det hende du må takle tilstanden til du er ferdig med å ta den. Pass på at du følger instruksjonene og spise mat med medisin hvis indisert. Du kan også be legen din om en annen medisiner kan være foreskrevet.

Effekter

Spisemønstre kan også forårsake magesyke. Hvis abdominal ubehag oppstår etter inntak av visse matvarer det ville være best å unngå disse matvarene. Spise fet og / eller krydret mat er en vanlig årsak til urolig mage. Folk ofte lider av magesyke når de spiser for mye mat i ett måltid. Spise mindre porsjoner oftere kan bidra til å minske problemet. Forbruker mat for raskt er også hardt på fordøyelsen. Det er viktig å tygge maten godt nok. Unngå å spise rett før du går til sengs. Å sove på en full mage kan forårsake fordøyelsesbesvær og kan forstyrre søvnen. Husk at å gå for lenge uten å spise kan også gi kvalme og urolig mage.

Advarsel

Gjentakende anfall av magesyke kan ha en underliggende årsak som for eksempel et sår eller andre helsemessige tilstand. Alvorlig magesyke kan være forårsaket av matforgiftning, betennelse i magen, blindtarmbetennelse eller andre tarmsykdommer. Hvis du lider av gjentatte magesyke eller erfaring sterke smerter i magen er det best å søke legehjelp for å utelukke noen alvorlig tilstand.

Forebygging / løsning

Mild magesyke kan behandles ved å ta over-the-counter medisiner som syrenøytraliserende eller medisiner for å lindre diaré. Det er viktig å få tilstrekkelig hvile i sengen og drikke rikelig med væske for å unngå dehydrering, spesielt når magen opprørt inkluderer diaré og / eller oppkast. Spise små mengder mat for et par dager for å gi magen tid til å bosette. Unngå å drikke melk eller spise noen melkeprodukter. Spis blid mat på først, for eksempel kjeks, brød, ris, buljong og små mengder av kylling.