Digidexo.com

Hvordan behandle Gastroparesis

Hvordan behandle Gastroparesis


Gastroparese er en alvorlig tilstand der magen ikke kan fordøye maten ordentlig. Musklene i veggen av magen ikke fungerer godt nok til å flytte mat gjennom fordøyelsessystemet. Dette kan føre til kvalme, oppkast, oppblåsthet, reflux og ukontrollerte blodsukkernivået. Det er ingen kjent kur for dette problemet, men du kan kontrollere symptomene ved å følge disse trinnene.

Hvordan behandle Gastroparesis

Styr diabetes. Ukontrollerte blodsukkeret skade vagus nerve, noe som er avgjørende for riktig fordøyelse. Blodsukkerkontroll etter gastroparese har satt er en viktig faktor i den tilstanden behandling.

Spis 6 til 8 måltider om dagen. Dette hindrer magen fra å måtte fordøye store mengder mat på en gang.

Velg mat lavt i fiber, men fortsatt næringsrik som kokt frukt og grønnsaker, fisk, kylling og yoghurt. Fiber er en utfordring for magen å fordøye hos personer med gastroparese.

Sjekk fettinnholdet i alt du spiser. Du ønsker å unngå mat som holder seg i fordøyelsessystemet i lang tid, fordi det kan føre til komplikasjoner. Legen din kan gi deg høy-fett væsker hvis du lider av underernæring.

Legg til et flytende kosttilskudd på dagen. Diskuter med legen din eller en ernæringsfysiolog hva vitaminer og mineraler du mangler. Det er alltid bedre å få dem fra maten du spiser, men hver gastroparese pasienten har forskjellige mat sensitiviteter.

Spør legen din om medisiner. Kvalmestillende kan lette din oppkast og kvalme. Noen legemidler hjelpe musklene i magen flytte mat sammen, men de kan forårsake alvorlige bivirkninger slik at arbeidet med endringer i kostholdet først.

Tenk kirurgi bare som en siste utvei. Det kan være fornuftig hvis du stadig oppkast, kan ikke spise fordi du føler deg kvalm hele tiden og / eller lider av underernæring. Sjekk med legen din for nye behandlinger for gastroparese før du forplikter deg til kirurgi.

Hint

  • Prøv å ligge på høyre side etter at du spiser for å dra nytte av tyngdekraften i lindrende gastroparese symptomer.
  • Ikke avhengig av medisiner for å kontrollere blodsukkeret. Du kan selv være i stand til å gå av dem hvis du holder deg til sunne endringer i livsstil.
  • Unngå fiken, bær, kokos, mais, tomater og andre matvarer med frø eller svelging av store stykker.