Digidexo.com

Hvordan velge en Cuff Size for Blodtrykkmålere

Viktigheten av å velge en passende størrelse blodtrykksmansjett kan ikke understrekes nok. Når feilaktig valgt, kan blodtrykket cuffs gi feilaktige resultater, som fører til feildiagnostisering av hypertensjon. Et viktig poeng å huske er at passform og komfort ikke avgjøre om en mansjett er riktig størrelse eller ikke. Det er måling av pasientens overarm som bestemmer valget. Mansjetter vanligvis kommer i standard voksen, stor voksen og voksen lår størrelser. Den siste størrelsen er for voksne som lider av sykelig fedme.

Bruksanvisning

•  Bestem armen størrelse ved å måle rundt midtpunktet av overarmen. Bruk en fleksibel målebånd slik som den typen som brukes for sying og andre husholdningsprosjekter. Noter disse omkrets i både inches og centimeter.

Finn riktig størrelse på mansjetten. Produsenter varierer i sine anbefalinger, så du bør lese instruksjonene som følger med blodtrykket monitor. En god regel å følge er at en arm omkrets som er større enn 13 inches indikerer behovet for en større mansjett.

Utfør en prøve passer til den valgte mansjetten for å sikre at det vil bryte helt rundt overarmen.

Hvis mansjetten er av spesielt stor størrelse, bør du vurdere å ta den til legekontoret for ditt neste besøk. Dersom klinikken ikke har en passende størrelse for deg, bruke cuff.

Unge pasienter kan kreve spesialstore pediatriske blodtrykk mansjetter. Disse er tilgjengelig i de fleste apotek. For riktig valg av disse mansjetter størrelse, ta kontakt med barnelege.