Digidexo.com

Depresjon & Physical Pain

For de som ikke har en depresjon eller kronisk fysisk smerte, kan det være vanskelig å forstå hvordan de er i slekt. Depresjon er en stemning lidelse som kan påvirke andre kroppsfunksjoner. Dessuten vil alvorlig og langvarig fysisk smerte sannsynlig påvirke ditt humør, men kan også påvirke hjernen, forårsaker depresjon. Både depresjon og fysisk smerte må behandles på samme tid, ifølge en artikkel i september 2004 utgaven av "Harvard Mental Health Letter."

Smerte

Typer fysisk smerte som er forbundet med depresjon inkluderer ryggsmerter, hodepine, leddsmerter, muskelsmerter og magesmerter. Ifølge Harvard Medical School, minst 10 prosent av amerikanerne som har depresjon også lider av hyppige migrene.

Relasjon

Ifølge Mayo Clinic, depresjon og fysisk smerte ofte går hånd i hånd. Depresjon kan føre til fysisk smerte og kronisk fysisk smerte kan føre til depresjon. Det er vanskelig å bryte denne syklusen hvis du lider av både fysisk smerte og depresjon. Således er det viktig at begge skal behandles på samme tid. Når smertene er behandlet, vil du bli mindre deprimert; når depresjonen din er bedre, ikke hjernen din ikke fokusere så mye på smerte, i henhold til "Harvard Mental Health Letter."

Nevrotransmittere

Depresjon og fysisk smerte deler de samme nevrotransmittere i hjernen, kalt noradrenalin og serotonin. Når disse senderne er unormale, blir du satt på et høyere risiko for å utvikle noen form for fysisk smerte og depresjon, ifølge en 2004 artikkel i "The Primary Care Companion til Journal of Clinical Psychology," Volume 6, Supplement 1. Disse delte nevrotransmittere er i det limbiske, eller følelsesmessig, en del av hjernen.

Medisinering

Antidepressiva er den vanligste formen for reseptbelagte medisiner som brukes til å behandle både depresjon og fysisk smerte, rapporterer Mayo Clinic. To typer antidepressiva: selektive serotonin reopptakshemmere (SSRI), som Prozac og Zoloft, og trisykliske, som Elavil, blir ofte brukt til å behandle depresjon og smerte. SSRI øke mengden av serotonin i hjernen, og tilbyr ikke så mye smertelindring som trisykliske antidepressiva. Tricylics fungerer som et beroligende middel for å lindre fysisk smerte og depresjon. Hvis smerten er alvorlig, kan legen forskrive en trisykliske å ta i løpet av natten, og en SSRI å ta i løpet av dagen, ifølge Harvard nyhetsbrev.

Andre behandlinger

Foruten reseptbelagte medisiner, det er andre behandlinger som kan bidra til å avlaste både fysisk smerte og depresjon. En psykiater eller en terapeut vil implementere atferdsmessige og kognitive terapeutiske øvelser for å behandle din depresjon. Hvis du har kroniske smerter, kan en fysioterapeut lærer du trener for å hjelpe overvinne symptomene dine. Behandlet smerte vil trolig redusere symptomer på depresjon. Den Harvard nyhetsbrev nevner alternative behandlinger, inkludert hypnose, meditasjon og muskelavslapning.