Digidexo.com

Hjem rettsmidler for Seborrheic keratoser

Seboreisk keratose er en noncancerous vekst som kan dukke opp hvor som helst på huden. Det begynner som en liten hump og til slutt blir tykkere og ser ut som en vorte. De fleste er brune, men kan variere i farge fra lys brun til svart, og kan variere i størrelse fra en brøkdel av en tomme til så stor som en femti-øre stykket. Noen får bare en vekst, men det er mer vanlig for flere å dukke opp. Et kjennetegn ved seboreisk keratose er voksaktig, malt-on-the-hud utseende. Veksten kan se ut som en dråpe varm, brun stearinen.

Første opptreden

Seboreisk keratose vises først i midten alder eller senere, og noen ganger kan vises under svangerskapet eller etter østrogenbehandling. Vekster som oftest danner på brystet eller ryggen, men kan bli funnet på hodebunnen, ansiktet, halsen eller andre steder på huden bortsett fra håndflatene eller fotsålene.

Behandlingstilbud

Behandling er ikke nødvendig som seboreisk keratose utgjør ingen trussel fordi det er noncancerous. Men hvis vekster kommer på raskt, bli svart, klør eller blør, de kan være vanskelig å skille fra hudkreft og bør sjekkes av en hudlege. Veksten kan biopsied å sjekke om det er kreft eller ikke.

Hvis vekster er plaget av klær eller smykker, er fjerning et alternativ å vurdere. Vortefjerner kan brukes hjemme. Dette krever flere programmer, og fjerning er kanskje ikke like rask som fjerning av en lege.

Fjerning av seboreisk keratose vekster bør gjøres av en hudlege. Behandlingene er rask og effektiv og vekster vil forsvinne på et blunk. Noen behandlinger omfatter elektrokirurgi, som bruker høyfrekvent strøm for å fjerne vekst og cryosurgery, under hvilken legen fryser veksten ved hjelp av flytende nitrogen. En annen behandling kalles utskrapning, som er gjort i kombinasjon med enten elektrokirurgi eller cryosurgery. Legen fjerner vekst ved skraping hudens overflate med en kyrette, som er et kirurgisk instrument med en skje, løkke eller ring som ved sin spiss.