Digidexo.com

Statin narkotika og Tilkobling til Lou Gehrig sykdom

En forfjamset av motstridende studier de siste årene har hisset opp alvorlige bekymringer om en mulig sammenheng mellom statiner - legemidler foreskrevet til å senke kolesterolnivået - og amyotrofisk lateral sklerose (ALS), bedre kjent som Lou Gehrig sykdom. Et slikt forhold, hvis dette kan bevises, ville være ødeleggende nyheter til de millioner av amerikanere og andre rundt om i verden som tar statin narkotika for å redusere sjansene for å utvikle alvorlige kardiovaskulære forhold.

Edwards Study

Den siste striden om en mulig sammenheng mellom statiner og ALS ble utløst av Ralph Edwards, MD, direktør for Verdens helseorganisasjons (WHO) narkotikaovervåkingssenter, ifølge en rapport fra Michael O'Riordan på nettsiden til TheHeart.org. Høsten 2006 la merke Edwards at et stort antall (ca. 23 prosent) av et utvalg gruppe ALS pasienter også tok statin narkotika. Selv om det var ikke mye bevis, det var interessant nok til Edwards til å spørre videre studier. Han til slutt bestemte seg for å gå ut offentlig med sine funn. "The Lancet" og "The British Medical Journal" nektet å publisere Edwards 'artikkel om den tilsynelatende link, som til slutt ble publisert i en mindre avis kalt "Drug Safety."

Whirlwind of Controversy

Edwards 'artikkel ikke påstå at det var en definitiv årsakssammenheng mellom statin medisiner og ALS men oppfordrer at pasienter som tar disse kolesterolsenkende medisiner snakke med sine leger om de begynte å oppleve alvorlige nevromuskulære symptomer. Men artikkelen utløste en virvelvind av uenighet og var foruroligende til de millioner som tar statin medisiner.

FDA Høres en All-Clear

Nesten et år etter at Edwards 'artikkel hevet spekter av en kobling mellom statiner og ALS, US Food and Drug Administration (FDA) motvirkes med forsikringer om at ingen slik sammenheng eksisterte. FDA basert sin konklusjon på en gjennomgang av 41 langtids kontrollerte kliniske studier, ifølge en rapport fra Reuters. Gjennomgangen fant at ni tilfeller av ALS ble diagnostisert i totalt 64.000 personer som tar statiner. Derimot ble 10 tilfeller av ALS bekreftet blant 56.000 personer som tar placebo.

Ikke så fort

Selv om FDA september rapport fra 2008 var velkomne nyheter for millioner av pasienter som bruker statiner, komforten de hentet fra etatens tilsynelatende definitiv konklusjon var å være relativt kortvarig. I sin august 2009 problemet, Drug Safety publiserte "statiner Effects Study," funnene ved University of California, San Diego, som konkluderte med at "statiner (og andre lipidsenkende legemidler) kan i sjeldne tilfeller være assosiert med ALS i sårbare individer i hvem pro-oksiderende effekt av statiner dominerer. "

No Need for Panic

Åpenbart vil striden om en mulig statiner-ALS kobling fortsette, men tallene som har kommet fra studiene hittil publisert tyder på at hvis det er noen kobling i det hele tatt, vises et relativt lite antall pasienter til å ha blitt påvirket. Når dette er i forhold til livreddende effekten av statin medisiner blant de med høy risiko for kardiovaskulære komplikasjoner, ville fordelene med statiner synes å langt oppveier mulig risiko for ALS.