Digidexo.com

Graviditet & Antikoagulering

Graviditet & Antikoagulering


Ifølge Pregnancy-Facts.com noen kvinner utvikler clotting forhold under svangerskapet som krever antikoagulanter, også kjent som blodfortynnende. Situasjoner som krever antikoagulanter involverer farlige blodpropper i morens kropp, inkludert dyp venetrombose og lungeemboli. Mens antikoagulantia administreres under graviditet utgjøre noen risiko for mor og baby, i mange tilfeller blodfortynnende er nødvendig for å bevare livet til den vordende mor.

Dyp venetrombose

Graviditet Fakta sier at de hormoner som produseres i kroppen til en gravid kvinne kan noen ganger forstyrre hvor godt en forventningsfull morens blod kan koagulere. Noen kvinner utvikler dyp venetrombose, eller blodpropp. DVT oppstår når en blodpropp utvikler seg i en stor vene, ofte i løpet av benet. Det er en risiko for blodpropp denne beveger seg til andre deler av kroppen og en antikoagulant, eller blod tynnere blir vanligvis administrert for å oppløse blodpropper.

Pulimonary Emboli

En lungeemboli utvikler seg når en udiagnostisert blodpropp reiser til lungene. En lungeemboli kan senke oksygennivået, samt senke trykket av en forventningsfull mor blod. De reduserte oksygennivåer hos moren kan være svært farlig for det ufødte barnet. Umiddelbar antikoagulasjon er avgjørende for å løse opp blodpropp i lungene og gjenopprette morens oksygennivået til det normale.

Typer av antikoagulanter

Ifølge Antifosfolipidsyndrom Foundation, er antiphospholipid antistoff syndrom en lidelse som kan føre blodet blir for tykk og sette en kvinne på et høyere risiko for å utvikle dyp venetrombose eller lungeemboli. Behandling for DVT, PE og forebyggende behandling for APS er de samme. En kvinne er gitt en antikoagulant under svangerskapet for å enten holde henne blodet fra clotting eller oppløse propper som allerede har utviklet. Enkeltpersoner på en høy risiko for å utvikle blodpropp kan få beskjed om å ta en baby aspirin hver dag så snart graviditeten er oppdaget. Den sikreste og mest vanlige antikoagulant brukes til å behandle blodpropp under graviditet er heparin.

Bivirkninger av Heparin

Selv om bivirkninger av heparin under graviditet er milde er det noen som en gravid kvinne mange varsel. Ifølge Georgia Reproduktive Spesialister, en kvinne kan finne blod i hennes urin og avføring, eller kan oppleve blåmerker eller neseblod. Hvis det oppstår disse bivirkningene, bør en forventningsfull mor ringe legen hennes.

Effekter av Heparin på graviditet

Ifølge Antifosfolipidsyndrom Foundation heparin ser ut til å være den sikreste antikoagulerende å gi under svangerskapet fordi det har ingen effekt på fosteret i mors liv. Mens heparin kan føre til at noen langsiktige problemer for mor som for eksempel en økt risiko for osteoporose, er det ingen langsiktige effekter på fosteret. Den eneste risikofaktoren knyttet til bruk av eparin under svangerskapet i henhold til Georgia Reproduktive Spesialister er at barn av mødre som tar den antikoagulerende tendens til å bli født rundt 37 uker i stedet for 40.