Digidexo.com

Hvordan overvinne frykt for Blood

Selv om de fleste har minst en liten aversjon mot blod, noen finner synet av det så skremmende at frykten forstyrrer daglige aktiviteter. Når det er bekreftet at en fobi eksisterer, kan visse metoder bidra til å redusere den umiddelbare effekten av en irrasjonell frykt for blod. Terapeuter bruker behandlinger for å hjelpe klienter vinne årsakene til fobi, for eksempel hypnoterapi og eksponeringsterapi, en enda mer effektiv alternativ.

Bruksanvisning

•  Identifiser om din frykt er en fobi. En fobi er en irrasjonell frykt for en ting eller situasjon som går utover bare å unngå fare. Fobier kan hindre de vanlige aktiviteter i hverdagen. En fobi for blod, eller hemophobia, kan forårsake den lidende til rekyl, blir svimmel eller besvimer ved synet av selv den minste mengde blod.

Finn roten av din fobi. Hva kan i utgangspunktet synes å være en irrasjonell frykt for blod kan være knyttet til en annen fobi. Hvis du befinner deg følelsen urimelig redd for situasjoner der blodet er trukket med en nål, kan du ha trypanophobia, en frykt for nåler. Hvis du føler deg spesielt engstelig av å se blod fra din egen skade, kan det være et resultat av traumatophobia, en frykt for skade. Måle din reaksjon på ulike situasjoner som involverer blod å utlede trigger for din frykt. Dette kan best identifisert ved hjelp av en mental helse profesjonell.

Spente muskler hvis du ser blod og føler deg svimmel eller begynne å besvime. Dette vil forbedre umiddelbar blodsirkulasjonen og kan forhindre besvimelse. Selv om dette ikke hjelpe deg å overvinne din frykt, reduserer denne metoden alvorlighetsgraden av en negativ reaksjon på synet av blod.

Søk profesjonell hjelp. Eksponeringsterapi er en kognitiv atferdsterapi som innebærer å utsette den lidende til kilden av frykt i kontrollerte mengder. Dette kan begynne med noe så subtilt som en omtale av ordet "blod", til slutt jobbe mot synet av blod. De fleste synes denne type terapi svært effektive.

Mange lider av hemophobia finne hypnoterapi en effektiv behandling for sin frykt. Denne behandlingen innebærer å sette pasienten under hypnose og forsøker å "debug" eller isolere og endre det ubevisste frykt for blod. Mens denne behandlingen fungerer for noen mennesker, mange andre bestride dens effektivitet.