Digidexo.com

Hvordan behandle oppbløtt Sår

En oppbløtt såret er en skade ledsaget av myk, hvit, forverret huden rundt stedet for den opprinnelige skaden. Maserasjon oppstår når for mye fuktighet er fanget mellom såret og bandasje - noen ganger sårvæske (innsig av biologisk avfall fra såret) rømmer og blir fanget under bandasjen, og noen ganger selve såret blir altfor fuktig. Maserasjon gjør healing vanskeligere, så det bør være nøye behandlet.

Bruksanvisning

Fjern eventuelle gamle bandasjer rundt såret og inspisere for tegn på maserasjon. Råtnende hud, forråtnelse, eller stygg lukt er tegn på en infeksjon som bør vurderes og behandles av en medisinsk faglig. Lett oppbløtt vev kan bli behandlet hjemme hvis pasientens tilstand ikke avta.

Rydd opp overflødig væske fra såret området ved hjelp av sterile gasbind pads. Sjekk selve såret for sårvæske og suge opp så mye som mulig med gasbind.

Skyll noen sår som er fullpakket med puss eller annen sårvæske. Bruk en ren sprøyte med sterilt vann for å skylle rester fra såret, deretter suge opp vannet med steril kompress. Bare 2 oz. eller mindre av vann vil være tilstrekkelig for de fleste sår.

Unn såret med en antiseptisk / bedøvende krem eller spray. Bacitracin eller Neosporin er gode valg. Bare en dråpe eller to av fløte eller et par pumper av spray vil være tilstrekkelig - målet er å dekke, ikke kvele, såret. Sørg for at såret er fuktig, men ikke våt.

Re-bandasje på såret, ved hjelp av en bandasje som er pustende.

Kontroller såret hver fjerde time. Sett på bandasje, suge opp noen nye sårvæske, og sjekke fremdriften av maserasjon. Hvis såret tilstand forverres, søke medisinsk hjelp.

Hint

  • Hvis såret blir macerated selv uten sårvæske, så problemet er som regel at såret fikk våt og bandasjen var ikke riktig endret. Det er ingen god grunn, kort av utilstrekkelig sårpleie, for et kutt med liten eller ingen eksudat å bli oppbløtt. Holde såret fuktig uten å være våt, og endre bandasjer etter nedsenking i vann for å unngå forurensning.
  • Maserasjon er en alvorlig hindring for sårheling og forbedrer oddsen for infeksjon. Se såret svært nøye, og sjekke pasientens temperatur for å identifisere tegn på systemisk infeksjon. Oppmalte sår er mer sannsynlig å bli skadet fra videregående friksjonsskader, så hvis såret er på en gnager punkt, ta ekstra forholdsregler for å beskytte såret, inkludert bruk av moleskin.