Digidexo.com

Medisin for depresjon og kronisk smerte

Ifølge Rachel Wurzman, MS; Wayne Jonas, MD; og James Giordano, Ph.D., mer enn 65 prosent av personer med kroniske smerter har en historie med alvorlig depresjon, som er nesten fire ganger hastigheten av alvorlig depresjon i den generelle befolkningen. Medisiner er tilgjengelig som behandler både kroniske smerter og depressive symptomer.

Typer medisiner

To typer antidepressiva blir ofte brukt for å behandle kroniske smerter: trisykliske antidepressiva (TCA) og serotonin-noradrenalin reopptakshemmere (SNRI). TCA inkluderer Elavil (amitriptylin), Tofranil (imipramin) og Anafranil (klomipramin). SNRI inkluderer Effexor (venlafaxine) og Cymbalta (duloksetin).

Typer av smerte

Antidepressiva er vanligvis brukes til å behandle visse typer smerte, inkludert diabetisk nevropati, smerte forårsaket av helvetesild, spenningshodepine, migrene, fibromyalgi og smerter i korsryggen.

Funksjon

Det er uklart hva den eksakte rollen til TCA og SNRI er i behandling av kroniske smerter. Men TCA og SNRI øke nivåene av visse nevrotransmittere, inkludert noradrenalin og serotonin, som spiller en rolle i å regulere humøret.

Bivirkninger

Vanlige bivirkninger av TCA og SNRI er tretthet, tørr munn, forstoppelse, vektøkning, forandringer i blodtrykk og gastrointestinale forstyrrelser.

Opiat smertestillende medikamenter

Opiat smertestillende medikamenter, for eksempel hydrocodone og oksykodon, kan føre til depressive symptomer til å bli verre. Disse medikamentene har også et stort potensial for misbruk, og kan brukes til "selvmedisinering" for depresjon.

Advarsel

Seponering syndrom kan føre til etter seponering SNRI etter lang tids bruk. Symptomer på seponering syndrom omfatter svimmelhet, humørsvingninger, angst, søvnløshet, irritabilitet, "elektriske støt" fornemmelser i hele kroppen, skjelving og frysninger, og vanligvis vare i en til tre uker.