Digidexo.com

Bivirkninger av opphør av røyking

Bivirkninger av opphør av røyking


Én av fem dødsfall i USA skyldes røykerelaterte hjerte- og lungesykdommer, ifølge American Cancer Society i 2011. Røyking kan føre til ulike typer kreft og øker risikoen for å få emfysem og kronisk bronkitt. Røykeslutt er en sunn skritt å ta, men det har også bivirkninger som du kanskje ikke er klar over.

Fysiske bivirkninger

Nikotin, et stoff som finnes i tobakk, er vanedannende. Innen fire timer etter din siste sigarett, vil du oppleve abstinenssymptomer fordi kroppen craves stoffet. Fysiske bivirkninger kan oppstå inkluderer svetting, prikking i hender og føtter, kramper, hodepine, kvalme og kalde symptomer. Ifølge QuitSmokingSupport.com, vil disse bivirkningene være sterkest etter 48 timer, og de vil være borte etter seks måneder.

Mentale bivirkninger

Under uttaksperioden, kan spenningen bygge, så kan de cravings for nikotin. Du kan begynne å føle seg trist eller deprimert fordi din pålitelige sigarett, som alltid var der for deg i tider med nød, er nå borte. Følelser av angst, ensomhet og kjedsomhet kan være overveldende til tider, og det å være kort lunte og sint er ikke uvanlig bivirkninger fordi kroppen opplever sunn beslutning som en stressende en.

Vanlige bivirkninger

Vektøkning og cravings er to vanlige bivirkninger som mange ex-røykere erfaring. Fordi munnen var alltid opptatt puffing på sigaretter, kan du føle behovet for å erstatte en vane. Røyke sigaretter gjør kroppen din slipper sitt eget fett og sukker, og derfor sigaretter kan undertrykke appetitten. Når du stopper, blodsukker drops og mat cravings starte. QuitSmokingSupport.com sier at du kan forvente å få £ 5. til £ 10. i månedene etter at du slutter å røyke.

Positive bivirkninger

Dine pusten, klær og hår vil lukte friskere, og flekker på tennene, fingre og negler vil lysne, eller i det minste blir ikke verre. Du kan nyte maten mer fordi din følelse av smak og lukt vil forbedre. Lungefunksjonen vil forbedre etter ca tre måneder med ikke å røyke, så du vil ikke være andpusten så fort når du gjør fysiske aktiviteter. Etter ca 15 år med ikke å røyke, vil helserisiko redusere den til en ikke-røyker.