Digidexo.com

Hva er behandlingen for Anaplastisk kreft?

Anaplastisk kreft, ofte referert til som skjoldbruskkjertelkreft, kreft i skjoldbruskkjertelen. Den skjoldbrusk glad ligger i halsen, rett bak adamseplet. Ifølge American Cancer Society, vil anslagsvis 1630 dødsfallene skjer i 2009 fra skjoldbruskkjertelkreft.

Diagnose

Diagnostisering av skjoldbruskkjertelkreft består vanligvis av bildediagnostikk, blodkulturer, og en vev biopsi.

Behandling Alternativer

Behandling av skjoldbruskkjertelkreft inkluderer vanligvis kirurgisk fjerning av skjoldbruskkjertelen. I tillegg kan stråleterapi, kjemoterapi, hormonbehandling og jod terapi anvendes for å behandle kreft anaplastisk.

Jod Therapy

Jod terapi er vanligvis brukes til å ødelegge kreftceller i skjoldbruskkjertelen. Normalt, tiltrekker skjoldbruskkjertelen og suger opp all jod i menneskekroppen, noe som gjør jod strålebehandling en foretrukket metode for behandling.

Kjemoterapi

Kjemoterapi brukes vanligvis i forbindelse med ekstern strålebehandling (EBRT). Kjemoterapi generelt hjelper bremse veksten av nye kreftceller, men ikke dreper kreftceller.

Ekstern strålebehandling

EBRT brukes til å drepe kreftceller ved hjelp av en høyenergistråle å direkte ødelegge nye kreftceller vokser i skjoldbruskkjertelen.