Digidexo.com

Hvordan virker en astma inhalator arbeid?

Hvordan virker en astma inhalator arbeid?

Typer Inhalers

Ifølge Mayo Clinic, er det to hovedtyper av inhalatorer. Den oppmålt dose inhalator bruker en kjemisk drivmiddel til å bære en dose av medikament inn i astmatiske lunger. Den annen type inhalator, tørrpulverinhalator, krever ikke noe drivmiddel som medikamentet blir sugd inn i lungene ved en rask og sterk innånding.

Metered Dose

Tradisjonelt drivmidlet av doseringsinhalatorer bærer en spesifisert dose ut av inhalatoren når drivmiddelbeholderen er trykket ned. Denne type inhalator krever at pasienten for å koordinere deres inhalering med pressingen av drivmiddelbeholderen. En avstands kammer kan benyttes mellom inhalatoren og pasientens munn for å gjøre denne enklere koordinasjon. Det er imidlertid nyere inhalatorer med utmålt dose som ikke krever å skyve beholderen, men i stedet aktiveres av pasientens innånding, fullstendig eliminere noen ganger vanskelige trykk / pusten koordinasjon.

Dry Powder

Tørre pulverisert inhalatorer kan komme i en rekke beholdere, inkludert disker, turbohalers, tube inhalatorer og accuhalers. Disse enhetene bruker patroner eller kapsler som er sprukket eller punktert av inhalatoren enheten under aktivering (vanligvis kronglete en oppringt eller trykke på en knapp). Den astma deretter plassere munnen på munnstykket og trekke medisinen ned i lungene med en skarp innånding.

Medisiner

De astma medisiner levert av inhalatorer inkluderer bronkodilatorer, steroider og kombinasjoner av bronkodilatorer og steroider. Rednings inhalatorer er hurtigvirkende bronkodilatorer som umiddelbart slappe av musklene i luftveiene, noe som åpner for større luftmengde. Vedlikehold inhalatorer levere steroider som reduserer betennelse som kan føre til luftveis innsnevring. Noen medisiner bruker en kombinasjon av et langtidsvirkende bronkodilator og et steroid. Både vedlikehold og kombinasjons medisiner krever dager med regelmessig bruk for å være fullt effektive og ikke er effektive i akutte astma fakkel-ups.