Digidexo.com

Alternative terapier for Parkinsons sykdom

Parkinsons sykdom kan bokstavelig talt forvandle en sprek kropp inn i en ugjenkjennelig en. Personen plaget med denne sykdommen gjennomgår en rekke fysiske og psykiske endringer, ingen behagelig for øyet. Studiet av Parkinsons sykdom er pågående, med forskere stadig å finne nye former for alternative behandlinger.

Parkinsons sykdom

Når nevroner (nerveceller) i feil hjernen eller dø, en lidelse i hjernen utbrot. Dopamin er en kritisk kjemisk produsert av disse cellene - det fører til at kroppen til å bevege seg med fluiditet. Når 80 prosent av dopaminproduserende cellene er ødelagt, resulterer det i Parkinsons sykdom. Symptomer inkluderer ubalanse, skjelving, stivhet og langsomme bevegelser.

Alternativ terapi

Alternativ terapi er en vanlig praksis blant de plaget med Parkinsons sykdom. Ifølge Harvard University Press Family Health Guides (skrevet av Nutan Sharma MD og Elaine Richman Ph.D, Publisert 2005), ved Johns Hopkins Medical School og Boston University School of Medicine, ble en studie utført blant 201 pasienter. Resultatene viste at 40 prosent av disse pasientene hadde innarbeidet alternativ behandling med tradisjonell behandling.

Vitamin E

Vitamin E produserer antioksidanter som bekjemper de svært reaktive kjemiske stoffer (frie radikaler) som kroppen og hjernen danner naturlig under metabolisme. Vitamin E er en naturlig bestanddel i mange matvarer (matplanter og egg), og kan anvendes som et næringssupplement for å hjelpe hjernen bekjempe frie radikaler, og dermed forebygge progresjonen av Parkinsons sykdom.

Koenzym Q10

Ofte referert til som Q10, Q10 og vitamin Q10, er Koenzym Q10 automatisk generert av kroppen. Det er en antioksidant, og derfor beskytter cellene mot de ødeleggende effektene av frie radikaler. Forskere mener at Koenzym Q10 reduserer nedgangen av Parkinsons sykdom hos pasienter. Ved en studie utført ved University of California, ble 20 deltakere gitt 1200 milligram av koenzym Q10 daglig i 16 måneder rett. Basert på Parkinsons sykdom graderingsskala, mottok disse deltakerne mye høyere enn dem som forbrukes en lavere dosering.

Massasje

Ifølge American Massage Therapy Association (AMTA), er massasjeterapi stadig mer populært. Noen pasienter med Parkinsons sykdom innrømme at massasjeterapi bidrar til å lindre muskelstivhet og tillate dem mental og fysisk avslapning. Svensk massasje er den vanligste typen massasje terapi. Ved hjelp elte og lange slag, stimulerer terapeuten overflate muskler.

Treningsformene

Siden Parkinsons sykdom er en forstyrrelse av kroppens motorsystem, er dårlig holdning en av de viktigste symptomer. På grunn av mangel på fysisk balanse, er pasienten utsatt for å falle. Forskere kom opp med fallforebyggende tiltak som å trene og gå for å holde leddene på plass.

Forsiktig

De fleste personer med alvorlige sykdommer, som Parkinsons sykdom er ofte engstelig for å finne effektive behandlinger for deres sykdom. De bør imidlertid spørre følgende med sin lege før du hengir deg i noen form for terapi: Hva er fordeler som følger? Hva er risikoen? Er det noen bivirkninger? Vil terapi forstyrre konvensjonell behandling? Og gjør fordelene oppveier risikoen?