Digidexo.com

Typer salt som brukes i Neti Pots

Typer salt som brukes i Neti Pots


Jala Neti, et sanskrit ordet for "vann rensing," bruker neti potter å rengjøre og vanne nasal passasjer. En Hatha yoga rensing teknikk, neti pot blandinger som består av saltvann renser nese passasjer å lindre bihulebetennelse, allergi og andre nasale forhold. Neti potter har blitt stadig mer populært som en form for alternativ medisin for personer som ønsker en naturlig rutine for å administrere sine nasal allergi uten resept og / eller over-the-counter medisiner.

Bruk

Neti potten bruk krever helle et saltholdig vann blandingen gjennom nesegangene. Når vann strømmer gjennom ett nesebor vil det vanne nasal passasjer og rense dem for allergener, smuss og irritanter. Som et resultat, folk som har brukt en neti pott state økt komfort i nese passasjer og reduksjon av sinus-relaterte problemer som forkjølelse, bronkitt og allergisymptomer.

Making Saline Solution

Saltoppløsning-blandinger som brukes for neti potter skal være varm og kroppstemperatur, med en konsentrasjon på 0,9% salt. Ifølge Advaita Yoga Ashrama, er denne konsentrasjon er lik den til humane kroppsvæsker. Neti pot kits inkluderer vanligvis en liten måleskje som måler ca 1/4 ts. for bekvemmeligheten av nøyaktige saltmålinger. Mens 0,9% er den anbefalte konsentrasjonsnivå for saltholdig vaske, noen personer legge til mer eller mindre salt for å justere konsentrasjonen til sine personlige preferanser.

Salt vann som brukes i Neti Pot blandinger

Mens salt er viktig for neti potten bruk, visse typer av salt er mer egnet for nasal vanning. Jalanetipot.com heter det ideelle salt for neti potten bruk er fint havsalt kjøpt i helsekostbutikker, men indikerer at kosher og makrobiotiske salter er også akseptabelt for neti potten bruk. Helse-butikker selger også disse typer salter, og noen butikker selger salter i pre-målt pakker for ekstra bekvemmelighet.

Salter for å unngå

Ikke bruk salter med tilsetningsstoffer som negativ innvirkning deres renhet. Unaturlige tilsetningsstoffer kan irritere passasjer og svekke positive effekter av rensemetode. Spesifikke salter for å unngå å inkludere rock og vegetabilske salter. Når det er mulig, unngå å bruke bordsalt, som inneholder tilsetningsstoffer som jod, aluminium og silikon.