Digidexo.com

Hvordan ta den Snellen Eye Test

Hvordan ta den Snellen Eye Test


Hvis du har hatt en rutine lege eksamen, er du sannsynligvis kjent med snellen eye diagram. Det er diagrammet som henger på kontoret med den store bokstaven "E" på toppen som legen bruker for å teste synet ditt. Testen er en rask og enkel måte å se om du kan trenge for å følge opp med en mer spesialisert øyelege med for ytterligere tester. Det kan være rudimentær, men snellen eye test kan hjelpe avgjøre om du trenger briller eller mer fokusert øyehelse.

Bruksanvisning

Hang snellen eye chart på en flat vegg. Måle 20 meter fra veggen og merk område med en linje. Stå bak linjen.

Fjern briller og kontakter. Få noen til å stå på øyet diagrammet for å bekrefte målingene. Dekker ett øye med hånden din og lese den minste linjen du kan. Gjøre oppmerksom på hvilken linje du lese med det øyet; du kan gå glipp av opptil to bokstaver per rad å score denne raden for testen. Gjenta prosedyren med det andre øyet.

Bestem din synsskarphet ved å lese fraksjonene ved siden av linjene på øyet diagrammet. Finn brøkdel ved siden av den minste linjen som du testet ikke mer enn to bokstaver savnet. Den øverste nummeret vil alltid være 20 fordi det er avstanden du sto fra diagrammet, 20 fot; den nederste tallet er hvor langt unna en person med normalt syn kunne ha lest den linjen. For eksempel, hvis den nederste rekke er 40, og en person med gjennomsnittlig syn kunne ha lest linjen ved et maksimum på 40 meter.