Digidexo.com

Normale Thyroid nivå Ranges

De viktigste hormoner testet for å finne ut i skjoldbruskkjertelen er T3, T4 og TSH. De to første måle mengden av direkte hormon produseres av skjoldbruskkjertelen, måler den tredje test mengden av thyroid-stimulerende hormon (TSH) som produseres av hypofysen. Resultatene av en måling alene ikke vil resultere i en riktig diagnose; i det minste to av de tre hormoner bør måles, i henhold til Endocrine Web.

Grunnleggende

T3 er den inaktive thyroid hormon som legemet kan konvertere som nødvendig til den aktive thyroid hormon. T4 er den aktive thyroid hormon. TSH er hormonet produsert av hypofysen, hvis funksjon er å stimulere skjoldbruskkjertelen for å produsere T4.

Normale testresultater

Resultatene representert her er de generelle normale grenser, ifølge health-care-information.org. "T3: 80-220 ng / dl; T4:. 5-13 ug / ml; 0,55 til 3,89 ugIU TSH / ml" Hver lab eller metode for testing kan ha sin egen serie for normal testresultater.

Det finnes andre tyroidhormon blodprøver som kan bli anvendt for å differensiere mellom diagnoser hvis disse grunnleggende tyroidtester, ofte referert til som skjoldbrusk panelet, indikerer abnormiteter. Ytterligere testing kan også være nødvendig å bestemme alvorligheten av tilstanden.

Skjoldbruskkjertelen globulin

Skjoldbruskkjertelen globulin (TBG) kan testes hvis pasienten er uten symptomer for skjoldbrusk lidelse, men T3 eller T4 nivåer er utenfor normalområdet. Siden de fleste av skjoldbrusk hormoner er bundet til TBG, hvis nivåene er unormale, kan det føre til falske målinger av hormoner selv. Det er mulig at uten en TBG test kan en pasient bli feilaktig diagnostisert som hyperthyroid eller hypothyroid.

Tyreoglobulin Testing

Skjoldbruskkjertelen er den eneste strukturen i kroppen som produserer tyreoglobulin. Testing serum tyreoglobulinnivåer gjøres vanligvis hos personer som har hatt delvis eller total fjerning av skjoldbruskkjertelen. Testen vil vise om rest tyroideavev gjenstår, noe som kan eller ikke kan være kreft.

Expert Insight

Merck forfattere anbefaler screening TSH hvert femte år i menn i alderen 65 år og eldre, og hos kvinner 35 år og eldre. Årlig screening i anbefales for personer over 70 år Merck går inn for at en slik screening er så kostnadseffektiv som screening for andre kroniske sykdommer som høyt kolesterol og brystkreft.