Digidexo.com

Hvordan virker en Abscess Utvikle?

Hvordan virker en Abscess Utvikle?

Hva er en Abscess?

En abscess er en pus fylt klump som kan være smertefullt. Det kan virke hoven og rød. De kan utvikle eksternt eller internt. En ekstern abscess utvikler like under huden og er lett synlig. En intern abscess utvikler inne i kroppen. Abscesser kan utvikle nesten hvor som helst i kroppen. Alle kan få en byll, men personer med diabetes og nedsatt immunforsvar er på et høyere risiko for å utvikle dem.

Hvorfor en Abscess Utvikle?

En abscess utvikler seg som et resultat av kroppens forsøk på å bekjempe en bakteriell infeksjon og stoppe det fra å spre seg. Det er en forsvarsmekanisme i kroppen. Kroppen sender hvite blodlegemer til å bekjempe og felle utenlandske bakterier. Toksiner løslatt fra bakterien ødelegger noe av det omkringliggende vevet. Pus som utvikler er en opphopning av døde hvite blodlegemer, døde bakterier og døde kroppen vev.

Eksterne Byller

Eksterne abscesser kan forekomme hvor som helst på huden. De utvikler når et åpent sår blir utsatt for bakterier. Såret behøver ikke å være stor. Noen ganger såret er bare en liten skrape. Svette og olje kjertler kan også utvikle abscesser etter eksponering for bakterier. Bakterier er til stede på nesten alt vi berører. Det er derfor det er viktig å holde et åpent ville rense og dekket for å hindre bakteriell forurensning. Staphylococcus er en bakterie som ofte er ansvarlig for utvikling abscess.

Innvendige Byller

Innvendige abscesser kan være vanskelig å diagnostisere fordi de er skjult inne i kroppen. Heldigvis er de ikke veldig vanlig. En intern abscess utvikler seg som et resultat av en infeksjon i et av organene. For eksempel: En nyreinfeksjon kan resultere i utviklingen av en svulst på nyrene. Interne abscesser kan også være forårsaket av en bakteriell infeksjon som har spredd seg inn i blodet. Når en infeksjon har spredt seg gjennom blodet, kan en abscess utvikle hvor som helst i kroppen. For eksempel: En person har en bakteriell infeksjon i lungene som sprer seg i blodet og en abscess utvikler i hjernen.

Behandling

En abscess på huden kan gå bort uten behandling i det hele tatt. Når kroppen hell kamper av bakterier, åpner ville ved seg selv, pus avløp, og såret leges. Hud abscesser som ikke leges av seg selv eller fortsette å bli verre, trenger å bli behandlet av en lege. Når kroppen ikke er i stand til fullt ut å drepe bakterier, byllen blir større og større etter hvert som kroppen fortsetter kampen. En voksende abscess krever medisinsk behandling. En lege vil behandle en byll som ikke helbredende egen hjelp, enten med antibiotika eller et lite kirurgisk inngrep. Kirurgisk behandling innebærer at legen lancing byllen og rengjøring av bakterier ut.

En lege kan mistenke en intern abscess når en person har en intern infeksjon og opplever smerte. En ultralyd eller røntgen kan gjøres for å diagnostisere en intern abscess. Hvis man blir funnet, vil legen enten behandle det med antibiotika eller kirurgisk fjerning.

Forebygging

Selv abscess kan ikke alltid unngås, kan risikoen for å få dem reduseres ved å følge tre retningslinjer.

Spise sunt for å holde immunsystemet sterkt. Et sunt immunsystem bedre kan bekjempe infeksjoner.

Opprettholde god hygiene. Vask hendene etter berøring noe som kan være forurenset med bakterier. Hold sår rent og dekket.

Hvis bandasjerer annen persons såret, må du ikke la sårdrenering å røre deg. Pus fra en annen persons såret kan inneholde skadelige bakterier.