Digidexo.com

Hvordan er respirasjon Kontrollert?

Hvordan er respirasjon Kontrollert?


Kontrollsentralene for respirasjon, som ligger i områder av hjernen som kalles medulla og pons, arbeide sammen med nervesystemet, hjerte-karsystemet, lungene, mellomgulvet og andre deler av hjernen og kroppen til å regulere luft funksjon i kroppen.

Lokalisert kontroll

Oksygentilførsel rente i de vev og henting på lungene er i stor grad regulert på lokalt nivå. Dersom et perifert vev, slik som en arm eller fot, blir mer aktiv, nivået av oksygen mellom cellene avtar og karbondioksid øker. Dette resulterer i mer oksygen blir levert til og mer karbondioksid blir fjernet fra de berørte vev. En sekundær effekt er avslapning av glatt muskulatur i arteriole vegger og kapillærer i området, noe som øker blodgjennomstrømningen.

Ufrivillig kontroll

I respons til sensorisk informasjon som sendes fra lungene eller andre deler av luftveiene, hjernens ufrivillige sentre styre luftveismuskelaktiviteter og volum ved å justere dybde og frekvens av den fysiske bevegelse av luft inn og ut av luftveiene, kjent som pulmonal ventilasjon.

Frivillig kontroll

Den viljestyrt kontroll av respirasjon er basert på aktiviteter i hjernebarken påvirker enten utgangen av åndedretts sentre i medulla og pons delen av hjernen eller motoriske nerveceller i ryggmargen.

Medulla Centers

Respirasjon tempoet er satt av åndedretts rhythmicity sentrene i medulla, som hver har en ryggåndedretts gruppe (DRG) og ventral luftgruppen (VRG). DRG, som kontrollerer membranen og interkostalrom musklene som beveger ribbeina, funksjoner i alle respirasjonssyklus. De vrg fungerer bare under tvang åndedrett. Den grunnleggende mønster av åndedrett reflekterer en syklisk interaksjon mellom DRG og VRG, som antas å være etablert av pacemakerceller som spontant gjennomgår rytmiske mønstre av aktivitet.

Eksterne faktorer

Respirasjonsfrekvens kan økes ved stimulerer sentralnervesystemet, slik som amfetamin eller koffein, eller redusert med antidepressiva, slik som barbiturater eller opiater.

Pons Centers

De apneustic og pneumotaxic sentrene i pons er par av kjerner som justerer produksjonen av luftveis rytmiske sentrene som respons på sensoriske stimuli eller innspill fra andre sentre. Under rolige åndedrett, hjelper stimulering fra apneustic sentre øke intensiteten på inspirasjon over de neste to sekunder etter hvilke (under normale omstendigheter) signalene fra de pneumotaxic sentrene hemmer denne aktiviteten. Under forsert respirasjon, de apneustic sentre også svare på sanseinntrykk fra vagus nervene angående lunge inflasjon. Sentre i hypothalamus og hjernen av hjernen kan endre respirasjonsfrekvens og dybde ved hjelp av de pneumotaxic sentre.

Luftveis Reflekser

Respiratoriske midt aktiviteter er modifisert ved sensorisk informasjon fra spesielle nerveceller, kjent som chemoreceptors, som er følsomme overfor karbondioksid, oksygen og pH (syre / alkalisk) nivåer; endringer i blodtrykket i aorta eller carotis bihulene; lungevolumendringer; fysiske eller kjemiske irritanter i nesehulen, strupehode eller bronkial treet eller andre opplevelser som smerte eller endringer i kroppstemperatur.