Digidexo.com

Hvordan komme over Gagging med en delvis protese

Proteser er designet for å være et alternativ til å leve med svake eller ødelagte tenner. Men enhetene kan komme med bivirkninger, inkludert en irriterende gagging refleks ved første gangs bruk. Avhengig av alvorligheten av gag-respons, kan forskjellige metoder anvendes for å redusere denne refleksen.

Bruksanvisning

Pust ut av nesen. Mens iført partielle proteser, prøv inhaling og exhaling ut av nesen og / eller konsentrere seg om noe annet enn den nye enheten, som for eksempel å lese eller se på TV.

Bruk en hals spray med en lammende virkning. Prøv et par squirts i timen og registrere hvor lenge gagging forhindres. Sakte avvenne deg fra spray etter noen dager. Du kan også prøve dabbing en klype salt på tuppen av tungen din til å redusere gagging refleks.

Snakk med en psykolog. Ifølge boken "Oral Psychophysiology," gagging med proteser er ofte forårsaket av en angstlidelse, og er trolig utløst av en frykt for å kveles. En mental helse profesjonell kan gi avspenningsteknikker eller mulig hypnose.

Prøv akupunktur. Ifølge en studie publisert i British Dental Journal, stimulering av et akupunkturpunkt på øret kan effektivt kontrollere brekningsrefleksen, slik at pasientene mer komfort og muligens lindre tilstanden med regelmessige behandlinger.

Gi det tid. I likhet med andre symptomer som kommer med gebiss, vil gagging sannsynligvis avta etter hvert som du blir vant til enheten. Hvis den ikke gjør det, bør du kontakte legen din om mulig bygging av en protese modell uten en gane. Ofte er det protesen ganen som forårsaker ubehag og fører til sjenerende refleks.

Hint

  • Hvis du allerede har en unormal gagging refleks, snakke med legen din om problemet før du gjennomgå protese plassering.