Digidexo.com

Hvordan sjekke Glukose Uten Meter

Hvordan sjekke Glukose Uten Meter


Hvis du har diabetes, er det viktig at du jevnlig sjekke blodglukosenivået. Selv om urin-glukose tester er ikke så nøyaktig på blod-glukosekontroll, kan de brukes når blodtesting er ikke mulig. Alle pasienter med diabetes bør vite hvordan å sjekke urinen for ketoner, spesielt når din diabetes er ute av kontroll. Ketoner i urinen betyr at kroppen din bruker fett til energi i stedet for glukose. Dette betyr at ikke nok insulin er tilgjengelig for å behandle glukose for energi.

Hvordan sjekke Glukose Uten Meter

Hvordan sjekke urinen for ketoner

•  Spør din lege eller sykepleier når du bør sjekke urinen for ketoner. Anledninger til å se etter hva som kunne tyde på forhøyet ketoner inkluderer: når du føler deg kvalm, når du er syk fra en forkjølelse eller influensa, når du er tørst hele tiden, når du føler deg trøtt hele tiden, når huden er rød i ansiktet, når pusten lukter morsomt og når du føler at du er i en tåke.

Kjøp urin teststrimler fra ditt lokale apotek. Disse er tilgjengelige over disk uten resept. Pass på at strimlene ikke utdatert. Les instruksjonene som følger med strips og følg dem nøye.

urinere i en ren urin container (tilgjengelig fra din lege eller apotek). Sett stripe i din urinprøve (eller du kan sende den under urinstrålen). Rist av overflødig urin.

Når stripen skifter farge, sammenligne stripe med fargeskjemaet som fulgte med teststrimler. Dette vil fortelle deg omfanget av ketoner som er i urinen din.

Utfør en ny test i et par timer hvis testen viser at du har små mengder av ketoner i urinen. Dette betyr at ketoner bygger seg opp.

Kontakt legen din umiddelbart hvis testen avslører at du har moderate til store mengder ketoner i urinen. Dette kan være farlig; store mengder av ketoner kan forgifte kroppen.

Record resultatene av hver test som du tar og holde en datert logg. Vis loggen til legen din ved hver av dine besøk.

Hint

  • Ikke tren når ketone beløpene er moderate eller store, eller hvis blodsukkeret er høyt. Disse betyr at diabetes er ute av kontroll. Kontakt legen din umiddelbart.