Digidexo.com

Tegn og symptomer på graviditet på Depo Provera

Tegn og symptomer på graviditet på Depo Provera


Depo-Provera er en injeksjon hormon, som kan hindre graviditet i inntil tre måneder. Depo-Provera hindrer frigjøring av et egg fra eggstokken, tykner slimet i livmorhalsen, og tynner ut slimhinnen i livmorveggen for å hindre graviditet. Planned Parenthood viser at mindre enn én prosent av kvinnene som bruker Depo-Provera som anvist vil bli gravid; vil imidlertid de som opplever lignende symptomer til andre gravide. Hvis du tror du kan være gravid mens du bruker Depo-Provera, se din lege umiddelbart.

Tapte tid

Den vanligste graviditet symptom, ifølge den amerikanske Graviditet Association, er en savnet perioden. For mange kvinner er dette deres første indikasjon på at de kan være gravid. Kvinner som er på Depo-Provera, men kan ikke ha regelmessig menstruasjon og dermed vil ikke merke en savnet perioden som det første symptomet på graviditet.

Fatigue

Føler utmattet eller mer sliten kan begynne så tidlig som en uke etter unnfangelsen. Det er mange årsaker til tretthet i svangerskapet. Økningen i progesteron kan gjøre en kvinne ekstra trøtt; anemi og depresjon er også vanlig i svangerskapet og ofte øke følelsen av tretthet; og kroppen din er under det harde arbeidet med å støtte og utvikle din fosteret.

Kvalme

Mens det er ofte kalt "morgenkvalme", ​​dette symptomet, som vanligvis vises 2-8 uker etter befruktning, kan streike når som helst på dagen. Kvalme i svangerskapet er knyttet til en kvinnes følsomhet for sirkulasjon av østrogen i kroppen hennes. Gravide kvinner ofte rapporterer mindre kvalme etter første trimester; imidlertid kan det vare i hele svangerskapet. Spise små næringsrike snacks hele dagen kan bidra til å lette din kvalme. Alternativt kan du trenger en resept fra legen din for en medisiner for å lindre kvalme.

Ømme / hovne bryster

Så tidlig som en uke etter unnfangelsen, noen kvinner begynner å oppleve hevelse, ømhet og sårhet i brystene. Dette er forårsaket av økningen i nivåer av østrogen og forstørring av melkekjertlene. Bruk en støttende bh for å lindre ubehag.

Hodepine

Graviditet fører til plutselige økninger i hormonnivået, noe som kan resultere i hodepine oftere enn tidligere har opplevd. Snakk med legen din om hvilke over disk medisiner er trygt å ta på ulike stadier av svangerskapet.

Mat Cravings

Mange kvinner føler seg sterke cravings for visse matvarer mens de er gravide. Spise en godt balansert, næringsrik diett og tar en prenatal vitamin kan bidra til å dempe suget. Når usunn cravings streik, kan du prøve å erstatte et sunt alternativ, for eksempel stekt potetbåter i stedet for pommes frites.

Hyppig vannlating

Seks til åtte uker etter unnfangelsen, kan du finne deg selv å gjøre flere turer på do enn du hadde vært tidligere. Dette henger også sammen med økningen i hormonproduksjon, og endringene i magen for å tillate vekst av livmor.