Digidexo.com

Fedme behandlinger og løsninger

Ifølge The Obesity Society, ca 12,8 prosent av amerikanerne var overvektige i årene 1976 til 1980, mens det i 2000 var 30 prosent av amerikanere klassifisert som overvektige. Fedme er definert som å ha en body mass index (BMI) på over 30; vektige betyr å ha en BMI mellom 25 og 30. En normal BMI er mellom 18,5 og 24,9. Heldigvis finnes det mange endringer i livsstil du kan tilpasse til å senke din BMI, som kosthold og mosjon. Gjør en avtale med legen din for å diskutere eventuelle trening og diett planer. Legen din kan hjelpe deg å velge en plan som er riktig for deg.

Trening

Regelmessig mosjon er viktig for å nå og opprettholde en sunn vekt. Det vil også hjelpe deg å unngå sykdommer som diabetes, hypertensjon, osteoporose og hjerteinfarkt. Hvis du har sjelden utøves før, ikke få panikk. Den beste måten å starte en øvelse programmet er å begynne langsomt. Prøv å parkere bilen lenger bort fra målet og gå resten av veien. Klatre trappa i stedet for å bruke heisen. Prøv å ta en rask spasertur - hvor lenge du går, og gradvis øke tiden. Som din utholdenhet begynner å bli bedre, arbeide på mer aerobt anstrengende aktiviteter som løping og hoppe tau. Prøv å kjøre i noen minutter, deretter gå, og deretter kjøre igjen. Sørg for å strekke. Hvis du avsky å arbeide ut, finne en aktivitet som du virkelig liker, som for eksempel tennis, sykling, aerobic, dans, fotturer eller hagearbeid og hagearbeid.

Diet Innbyttere

Evaluer din nåværende kosthold ved å holde en food journal. Skriv ned hva du spiser, når du spiser den, og om du faktisk var sulten før du spiste. Deretter finne ut hvor du kan forbedre kostholdet ditt. Ikke prøv å overhale kostholdet på en gang, men heller starte med små erstatninger. Substitute havregryn med frukt og kanel i morgen i stedet for en frokost kringle. Prøv gumlet på en håndfull usaltede nøtter for en matbit i stedet for å trykke poteten chip-knappen på automaten. Erstatt sukkerholdig drikke med grønn te, vann eller grønnsaksjuice. Prøv en ny substitusjon hver dag.

Ernæring

Å miste vekt er ikke bare om å kutte kalorier og trener, er det også viktig å gi kroppen din med de typer næringsstoffer den trenger. I tillegg til å ta en multivitamin, kan du skaffe nødvendige næringsstoffer fra matvarer som hele korn (havregryn, brun ris, hel hvete), frukt (epler, appelsiner, grapefrukt, jordbær), grønnsaker (brokkoli, gulrøtter, erter, spinat) og nøtter og belgfrukter (mandler, linser). I tillegg må du passe på at meieriet du forbruker er fett-fri eller lav-fett, og at du velger magert rødt kjøtt i tillegg til fjærkre og fisk.

Bariatric Surgery

Et annet alternativ er å spørre legen din om bariatrisk, eller vekttap, kirurgi. Det finnes flere ulike kirurgiske alternativer, men de vanligvis faller inn under to hovedkategorier: den restriktive tilnærmingen eller malabsorbtiv tilnærming. Med restriktiv linje (for eksempel mage stifting), vil du bli begrenset i mengden mat du kan spise. Med malabsorbtiv metoden, vil kroppen din være begrenset i mengden av mat som det kan absorbere. Du kan også velge en prosedyre som kombinerer disse to metodene. Disse operasjonene er ikke en "magic bullet" - legen vil diskutere etter operasjonen justeringer og endringer i livsstil som er obligatorisk for å unngå skade,