Digidexo.com

Livmorhalskreft Smerter i nakke, skulder, Øvre Arm

Hvor kreften forårsaker smerte i områder av kroppen langt borte fra det opprinnelige området, er det sannsynlig at kreften har metastastized, eller spres til områder langt borte fra den første svulsten. Når det gjelder livmorhalskreft, er smerter i skuldre, armer eller nakke som regel et tegn på ekstremt avansert kreft, nødvendiggjør en endring i målene for behandlingen plan.

Livmorhalskreft

Ifølge medisinsk nettsted Medline Plus, er livmorhalskreft en av de vanligste kreftformer hos kvinner over hele verden, men hyppigheten av uoppdaget livmorhalskreft i USA er mye lavere på grunn av regelmessig gynekologisk behandling. Symptomer på denne sykdommen inkluderer uregelmessig menstruasjon, blødning etter overgangsalderen eller kontinuerlig utflod fra skjeden.

Cancer Staging

Som kreft utvikler, den beveger seg fra det opprinnelige området til omkringliggende lymfeknuter, deretter flytte hele kroppen til andre organer og vev langt fjernt fra det opprinnelige området. Ifølge American Cancer Society, er denne prosessen kalles metastatis. Kreften normalt reiser inn i bein, forårsaker lokalisert smerte og svekke den strukturelle integriteten av bein.

Lokalisert Upper Body Pain

Når en livmorhalskreftdiagnose har blitt gjort, og du opplever vedvarende og lokaliserte smerter i nakke, skuldre og armer, bør du umiddelbart gjøre en avtale med legen din for en full undersøkelse, så det er mulig at kreften har spredd seg til fjerne områder.

Betraktninger

En annen mulig årsak til den lokaliserte smerter i skuldrene, kunne overkroppen og armene være fra kreftbehandling protokollen. Kjemoterapi og strålebehandling er begge kjent for å komme med (noen ganger tung) bivirkninger, inkludert resulterende smerter i hele kroppen. Mens det er mulig at kreften har spredd seg, er det også mulig at smerten er bare en bivirkning av behandling, så ikke bli unødig bekymret før du har blitt undersøkt av en lege.

Oppløsning

Løsningen vil avhenge av årsaken til problemet. Hvis problemet har blitt utløst av behandling, kan forskrivning av flere smertestillende medikamenter bidra til å forbedre din livskvalitet. Hvis problemet har blitt utløst av metastatis av kreft, vil du sannsynligvis trenger å rådføre seg med legen din om omvurdere din nåværende behandlingsregime for å møte denne nye utviklingen.