Digidexo.com

Hvordan lage urte olje ekstrakter

Hvordan lage urte olje ekstrakter


Lage dine egne urte olje uttrekk er en relativt enkel måte å kutte husholdnings budsjettet kostnader og få litt fred i sinnet. Hjemmelaget urtepreparater koste mye mindre enn de som finnes i butikkene, og lage din egen urteoljer betyr at du vet nøyaktig hva slags ingredienser er i forberedelsene som du gjør. Med noen rene krukker, noen kjøkken elementer, og litt tålmodighet og oppmerksomhet, kan du lage din egen urtepreparater og dufter som du kan bruke i salver, liniment, salver, spray og badeoljer.

Bruksanvisning

Urter

Sett halvparten av urtene i mindre potten, eller toppen av vannbad. Tilsett olje. Dekk med et tettsittende lokk.

Plasser potten i større pott eller på toppen av vannbad. Sett vannet i større pott, forlate rommet for boblende vann. Ikke sette olje og urter direkte på varmen.

småkoke forsiktig i to timer.

Etter to timer, sil godt og forkaste urter. Oljen vil ha absorbert noe av egenskapene til de urter og har endret farge.

Gjenta fremgangsmåten med de gjenværende urter, dekker dem med oljen siles fra det første parti. Gå tilbake til vannbad eller større gryte med vann og la det småkoke på nytt i to timer.

Overfør oljen i ren gult eller mørke glassflasker, etikett og lagre for senere bruk.

Tips og advarsler

  • Blomster er for delikat til å sette mot i ovennevnte måte. Sollys gir en mer skånsom varmekilde for å trekke ut luktene og eiendommer fra blomster. Bruk følgende metode: Sett blomstene i en ren glasskrukke, dekk med olje og la i direkte sollys i fire uker. I løpet av denne tiden, kan det hende du trenger å anstrenge olje og legge til flere blomster for å nå ønsket farge eller duft. Etter fire uker, sil oljen i ren mørke glassflasker, etikett og kast blomstene.
  • Kok alle flasker og lokk i 20 minutter og tørk godt før du fyller dem med urteolje. Følg alltid oppskriften. Legge til flere urter vil ikke forsterke formelen. Oppbevares i mørke eller rav glassbeholdere. Ikke bruk plast. Oppbevares utilgjengelig for barn og kjæledyr.