Digidexo.com

Hva er årsakene til Neonatal Trombocytopeni?

Neonatal trombocytopeni, lavt antall blodplater, er en vanlig tilstand blant syke eller premature barn, spesielt i neonatal intensivavdeling på sykehus. Denne blodsykdom er karakterisert som å ha en platetall på under 150.000 / ul (mikroliter), men hos nyfødte noen telling på under 100.000 / ul er definitivt unormal på noe svangerskapslengde. Tall mellom 100000 / UL og 150.000 / ul er tvilsom og krever oppfølging.

Trombocytopeni er en indikasjon på et annet helseproblem, og er sett på 20 til 50 prosent av spedbarn innlagt på nyfødtintensivavdelinger, ifølge Pediatric oncall nettside.

Identifikasjon

Av de 4 millioner fødsler hvert år i USA, ca 36.000 har medfødt trombocytopeni og av dem 11.000 vil utvikle alvorlige tilfeller, ifølge Pediatric oncall nettside.

Trombocytopeni kan være forårsaket av en rekke faktorer, inkludert immunsystemproblemer, infeksjoner, narkotika reaksjoner, medfødte og genetiske lidelser, diverse sykdommer og idiopatisk eller ukjente årsaker.

Diverse sykdommer omfatter forhold som intrauterin veksthemming, graviditet induserte hypertensjon, perinatal asfyksi og narkotiserende enterokolitt, betennelse i tarmen.

Time Frame

I utgangspunktet skjer neonatal trombocytopeni i tre ulike tidsrammer: fosterets, tidlig debut eller første 72 timer av livet, eller sen debut eller etter de første 72 timene etter fødselen, ifølge Metro Health nettsted.

Et mønster av trombocytopeni oppstår etter dag fire og løse etter dag 10 har blitt observert, ifølge forskningsresultater publisert i "Journal of Pediatrics" i 1986. Studien, "Frequency og mekanisme av neonatal trombocytopeni," etter et år lang studie involverer 807 spedbarn i neonatalavdelinger fant at en betydelig risikofaktor for trombocytopeni er fødselsasfyksi.

Behandling

Behandling av trombocytopeni som avhenger av årsaken og blodplatenivå.

I nyfødtimmun variasjon, vil ingen behandling være nødvendig i milde tilfeller. Når nivået faller under 30.000 / ul, er behandling med vasket mors blodplater typisk. Noen ganger intravenøs immunglobulin er brukt, og i tilfeller av blødning, kan steroider gis.

I tilfellet med behandling av bakterielle infeksjoner er vanligvis unødvendig, men bør blødning forekommer, kan blodplatetransfusjoner være nødvendig.

Generelt er transfusjon anbefales for blodplatenivåer i henhold 50.000 / ul hos premature eller syke spedbarn og under 20.000 / u / L i andre spedbarn, ifølge Metro Health nettsted.

Idiopatisk Årsaker

Men i over 60 prosent av tilfellene er årsaken til trombocytopeni ukjent eller idiopatisk, ifølge Pediatric oncall nettside.

Vanligvis, i slike tilfeller hvor årsaken ikke er kjent, vil det blodplatenivåer være i området fra 50.000 til 100.000, og kan holde rundt dette nivå i flere uker.

Flere betingelser, slik som pulmonal hypertensjon, placenta insuffisiens og prematuritet tendens til å være til stede med idiopatisk tilfeller av trombocytopeni.

Betraktninger

Noe som bør vurderes i alle innledende diagnose av trombocytopeni er at feilaktig blod samling prosedyrer eller utilstrekkelige antikoagulanter er de vanligste årsakene til lavt antall blodplater. Som sådan, er det anbefalt at når trombocytopeni er diagnostisert, bør det bekreftes med en perifer blodutstryk.